05 / 05 / 2024

imar mevzuatı değişecek mi

imar mevzuatı değişecek mi

İdris Güllüce, "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İdris Güllüce: İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

Göztepe spor tesisi arazisinin imar planı değişecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Göztepe'ye spor tesisi için devredilen arazilerin imar planlarının değişeceğini söyledi.

Beykoz'un imar planı değişecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Beykoz’da hayata geçireceği plan ve projeleri anlattı. Vizyonunu, “Beykoz’da bir şey değişecek, her şey değişecek” başlığıyla açıklayan Avukat Kemal Kaya, bölgenin yeniden imar edileceğini söyledi.

2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" 28 Ekim Pazar günü açıklanmıştı. Yıllık program kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

Sakarya'da imar planları değişecek!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Meclis tarafından yapılacak olan toplantıda Sakarya'nın imar planlarında değişiklik yapılacak. 

Avcılar'ın imar planı değişecek!

İBB Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Avcılar'ın 7 mahallesini kapsayan imar planı değişikliği teklifi kabul edildi.

Acıselsan Acipayam'ın Denizli'deki arazisinin imar planı değişecek!

Acıselsan Acipayam Seluloz Sanayi, 171 bin 432 metrekare büyüklüğündeki arazilerin gerekli imar değişikliği için Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na başvuru yaptı.

Hasdal Kışlası arazisinin imar planı değişecek!

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği istediği ve konunun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini belirtti.

Gültepe'nin kaderi yeni imar planıyla değişecek!

İzmir’in kalbi Konak’ta plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin başında gelen Gültepe’nin kaderi, Konak Belediyesi’nce yürütülen yeni imar planı çalışmalarının uygulamaya girmesiyle değişecek.

Tokat Erbaa'nın imar planı değişecek!

Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım ilçede faaliyet gösteren mimar, mühendis ve müteahhitler ile bir araya gelerek geçtiğimiz eylül ayı Belediye meclis toplantısında kabul edilen imar değişikliği hakkında bilgi verdi.

imar mevzuatı değişecek mi Haberi

imar mevzuatı değişecek mi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen "imar Mevzuatı Çalıştayı"nın açılış programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Güllüce, çevre ve şehircilikle ilgili çeşitli çalıştaylar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Güllüce, "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi. Türkiye'deki imar kanununun 1985 yılında yürürlüğe girdiğini belirten Güllüce, "İmar kanunumuz, yayınlanmasından sonra karşılaşılan aksaklıklar nedeniyle bugüne kadar 20 kez değişti" diye konuştu. Sık sık yapılan değişikliğin, Türkiye'nin ne kadar hızlı değiştiğini, geliştiğini gösterdiğini ifade eden Bakan Güllüce, şöyle konuştu: "Sık yapılan revizyonların ötesinde, gerek imar planı gerekse uygulama yönetmeliklerinde planlar bütünlüğü problemi oldu. 

Aynı durumdakilerde bile...