21 / 05 / 2024

İmar mevzuatı toplantısı ne zaman

İmar mevzuatı toplantısı ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştay düzenliyor. İdris Güllüce’nin de konuşmacı olarak katılacağı çalıştaya STK’lardan, kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katılacak

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün!

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İmar barışı toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımı ile yapılacak. 

Çatalca Belediyesi'nden imar planı bilgilendirme toplantısı!

Çatalca Belediyesi, 1/1000 ölçekli İmar Planı onaylanan Dağyenice Mahallesi'ndeki vatandaşlar için bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Çatalca Belediyesi'nden imar planı toplantısı!

Çatalca Belediyesi, 1/1000 ölçekli İmar Planı onaylanan Kestanelik Mahallesi'nde imar planı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Sivas Akıncılar'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde İmar Barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Denizli’de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Denizli Ticaret Odası (DTO) öncülüğünde, 'İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. 

Lüleburgaz’da imar barışı toplantısı gerçekleştirildi!

Kırklareli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Lüleburgaz'da 'İmar Barışı' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

İstanbul'da imar barışı toplantısı!

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü İstanbul’da “İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplatıda imar barışı ile ilgili merak edilen her şey konuşuldu.

Cizre'de imar barışı toplantısı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan "İmar Barışı" çalışması için, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları kapsamında Cizre’de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Kuşadası Belediyesi'nden imar barışı bilgilendirme toplantısı!

Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışı ile ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Gaziantep'te imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nizip Ticaret Odası (NTO) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Nizip Şubesi işbirliği ile İmar Barışı Yasası bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran'da!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Işığında İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Kırşehir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kırşehir'de muhtarlara yönelik "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki bilgilendirme toplantısına merkez, Boztepe ve Mucur ilçelerindeki muhtarlar katılım gösterdi. 

Artvin'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Artvin’de İmar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

İmar mevzuatı toplantısı ne zaman Haberi

İmar mevzuatı toplantısı ne zaman

Türkiye’deki İmar Mevzuatının kaynağını oluşturan 3194 sayılı İmar Kanunu ile bu Kanunun uygulanmasına dair Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, Türkiye’nin dinamik ve sürekli bir gelişme sürecinde olmasında dolayı zorunlu olarak birçok defa revizyona uğradı.

Yapılan bu revizyonlar neticesinde, gerek İmar Kanunu ve gerekse uygulama yönetmeliğinde anlam bütünlüğü yer yer kaybolmuş, imar uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümünde hızlı ve pratik olmaktan uzaklaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gelen başvuru ve talepler ile yapılan toplantı ve istişareler neticesinde İmar Mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi ve aksayan yönlerinin düzenlenmesi gereği tespit edildi.


50 KİŞİLİK BİR KOMİSYON OLUŞTURULDU

Bu kapsamda, gerek ülkemizin tüm bölgelerinin ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekse temel hususlarda ortak bir dil sağlanabilmesi amacıyla, tüm coğrafi bölgelerimizi ve her çaptaki şehirlerimizi temsil etmek üzere, 16 büyükşehir, 9 il ve...