10 / 05 / 2024

İmar parseli ortaklığın giderilmesi

İmar parseli ortaklığın giderilmesi

İmar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, İmar Planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şekline imar parseli deniyor. Peki, imar parseli nasıl oluşturulur?

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Torunlar GYO Eyüpsultan parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Torunlar GYO'nun Eyüpsultan parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Torunlar GYO Başakşehir parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Torunlar GYO'nun Başakşehir parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Emlak Konut GYO Kastamonu Cide parseli yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Kastamonu Cide parseli ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Maltepe Çınar parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Maltepe Çınar parseli için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Tezbaşaran ve Rıdvan Cengiz ortaklığında kuruldu.

Kayseri’deki 221 villa parseli satışında flaş gelişme: 2 isim daha istifa etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tanesini 100 bin liraya sattığı 221 villa parseli, daha sonra ihaleye ortak edilen alıcılar tarafından 300 bin liraya satılmıştı. Olaydan sonra villa parsellerinden alan AKP’li Talas Belediye İmar Müdürü Bülent Türemiş ve Fen İşleri Müdürü Metin Sami Doğramacı istif

Marıss İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Marıss İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Vahid Akbarinoor tarafından açıldı.

Torunlar GYO Eyüpsultan parseli 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Eyüpsultan Parseli 2019 Yıl sonu değerleme raporunda 13 Temmuz 2020 tarihinde revizyon yapıldı...

Çar Mar Yapı İnşaat Metal Hırdavat Nakliyat Limited Şirketi kuruldu!

Çar Mar Yapı İnşaat Metal Hırdavat Nakliyat Limited Şirketi Kadıköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Osman Yanık tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Beşiktaş parseli değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Beşiktaş parseli ilgili olarak hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Maltepe 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Küçükyalı Mahallesi 15748 Ada 21 Parsele Dair 1/5000 Ölçekli Riskli Yapı Parseli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Riskli Yapı Parseli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İmar parseli ortaklığın giderilmesi Haberi

İmar parseli ortaklığın giderilmesi

İmar parseli nasıl oluşturulur?

İmar Parseli; imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin imar mevzuatı ve imar planı esaslarına göre düzenlenmiş şekli olarak biliniyor. Kadastro Parseli, kadastro yapıldığı zaman kadastro adaları içinde bulunan mülkiyeti tescilli parsel olarak tanımlanıyor. 


Parselinin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesi ise parsel cephesini ifade ediyor. İki veya daha fazla yola cephesi olan parsellerde, ön, arka ve yan cephelerin tayini, adadaki diğer parsellerin konumları, mevcut binalar ve yapı nizamı dikkate alınarak belediye tarafınca belirleniyor.


İmar parseli ile ilgili esaslara İmar Kanununun 18’inci Maddesi Uyarınca Yapılacak Arazi ve Arsa Düzenlemesi ile İlgili Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yer veriliyor. İlgili yönetmelik hükümleri aşağıda yer alıyor;


Birinci Bölüm

GENEL HÜKÜMLER

Amaç

Madde 1 – Yönetmeliğin amacı; 3194 sayılı İmar Kanununun 18. mad­desine göre yapılacak arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve...