02 / 05 / 2024

İmar planı değişikliği değer artış payı düzenlemesi

İmar planı değişikliği değer artış payı düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve  Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, parsel bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu ve kat adedini artıran plan değişiklikleri yapılamayacak.

Anıtkabir imar planı değişikliği mahkemede!

Anıtkabir’in alanını daraltmaya yol açacak imar değişikliği kararını Ankara Barosu mahkemeye taşıdı. ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Ankara Pursaklar'da yeni imar planı değişikliği!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün açıklamasına göre Ankara Pursaklar İlçesi 95557/1, 95563/1, 95575/4 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 30 gün süreyle askıya çıktı.

Elazığ Sürsürü Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Sürsürü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanda Gelişme Konut Alanı İmar Planı Değişikliği onaylandı..

Ankara Etimesgut'ta imar planı değişikliği!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü, Etimesgut İlçesi, 30 Ağustos Mahallesi imarın 8685 ada 1 sayılı parseline ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği kararını Resmi Gazete'de yayınladı.

Etimesgut'ta imar planı değişikliği!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Etimesgut İlçesi, Süvari Mahallesi imarın 45117 ada 2 sayılı parseline ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara Nallıhan Çayırhan nazım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Nallıhan ilçesi Çayırhan Mahallesi 3822, 3823 (eski 2284), 3182 parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Ankara Pursaklar'da imar planı değişikliği!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün açıklamasına göre Ankara Pursaklar İlçesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 30 gün süreyle askıya çıktı.

Bağcılar Kirazlı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Bağcılar ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesi, 599 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Dolapdere-Piyalepaşa Bulvarı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Konak Alsancak'ta imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir Konak'ın Alsancak Mahallesi'nde 1823 ada 17 no.lu parseldeki İmar Planı Değişikliği'ni onayladı.

Sivas'taki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Sivas ili, Merkez ilçesi, Yapı Mahallesi'nde bulunan bazı parsellerdeki 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı.

Amasya Merzifon'daki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Amasya ili, Merzifon'da hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı.

Ankara Gökçehöyük imar planı değişikliği askıda!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi, Ankara Gölbaşı İlçesi, Gökçehöyük Mahallesi, 1075 parsel ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

İmar planı değişikliği değer artış payı düzenlemesi Haberi

İmar planı değişikliği değer artış payı düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planı değişikliklerinden kaynaklı değer artışının kamuya döndürülmesine yönelik usul ve esasların belirlendiği "İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurum ve kuruluşların, meslek odalarının ve üniversitelerin görüşleri alınarak hazırlanan yönetmelikle 20 Şubat 2020 tarihinde yürürlüğe giren, plan değişikliklerinden kaynaklı değer artışının kamuya kazandırılmasını sağlayan İmar Kanunu hükmü doğrultusundaki usul ve esaslar belirlendi. 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle uygulama imar planı değişikliği sonucu taşınmazda meydana gelecek değer artışının değer artış payı olarak kamuya kazandırılmasında bu payın kapsamı, tespiti, kesinleşmesi, ödenmesi ve dağıtımına ilişkin iş ve işlemler ile diğer iş ve işlemler düzenlendi. 

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, yapılan düzenlemelerle bundan sonra parsel bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu...