28 / 04 / 2024

İmar planı değişiklikleri nasıl yapılır

İmar planı değişiklikleri nasıl yapılır

İmar planı değişiklikleri, plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı olarak teknik ve nesnel gerekçelere dayanılarak yapılıyor...

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar!

İmar planı değişiklikliği nasıl yapılır? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar nelerdir? İşte Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alan plan değişikliği hükümleri...

Beykoz 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesi, 231 ada, 9 ve 10 parseller ile 215 ada 13 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Üsküdar 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı!

Üsküdar İlçesi, 1310 ada, 76 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri teklifleri; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Ankara Mamak'taki plan değişiklikleri yargı tarafından iptal mi edildi?

Ankara Mamak’ta terminal alanı olan alanda yapılan plan değişikliği ile açık yeşil ve donatı alanında nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmaya ilişkin plan değişiklikleri idare mahkemeleri tarafından iptal edildi.

Silivri Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü 10.00’da yapılacak, toplantıda imar planı değişiklikleri konuşulacak.

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Toplantıda imar planı değişiklikleri konuşulacak.

ÖİB'den Muğla Datça'da imar planı değişikliğine onay!

TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı Muğla'nın Datça ilçesi İskele Mahallesi'ndeki parsele ilişkin hazırlanan Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişiklikleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), onaylandı.

İstanbul'daki projeler için yapılan imar planı değişiklikleri mecliste!

İstanbul'daki projeler için yapılan imar planı değişiklikleri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Düzce Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri görüşülecek!

Düzce Belediye Meclisi Şubat ayının ilk oturumunda 20 adet İmar Planı değişiklik taleplerini değerlendirecek.

Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'nin plan değişiklikleri askıda!

İstanbul Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Tepesi'ne yapılacak tünel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da devreye girdi. Bakanlığın hazırladığı imar planı değişiklikleri 15 Şubat'ta askıya çıktı. Plan değişikliklerine 15 Mart'a kadar itiraz edilebilecek.

Erzincan Cumhuriyet Mahallesi'nde imar planı değişikliği onaylandı!

Erzincan Merkez ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 977 ada, 14 no.lu parsele yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Burdur Yokuş Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Burdur Tefenni ilçesi, Yokuş mahallesi 151 ada 8 no.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Karaman Zembilli'de imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Karaman Zembilli Mahallesi'nde bulunan 1601 ada 2 no.lu parsele ilişkin olarak hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ni onayladı.

ELSAD Elazığ Cumhuriyet Mahallesi imar planı değişikliğine itiraz etti!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Av. Murat Erdoğan yazılı açıklama yaparak Cumhuriyet Mahallesi Riskli Alan İmar Planı Değişikliğine ilişkin itirazlarını kamuoyu ile paylaştı.

İmar planı değişiklikleri nasıl yapılır Haberi

İmar planı değişiklikleri nasıl yapılır

İmar planı değişiklikleri!

İmar planı değişikliği; plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı, teknik ve nesnel gerekçelere dayanılarak yapılıyor. İmar planı değişiklikleri ile ilgili esaslara, Mekansal planlar yapım yönetmeliği kapsamında yer veriliyor.


İmar planlarında sosyal ve teknik altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi esastır. Yürürlükteki imar planlarında öngörülen sosyal ve teknik altyapı standartlarını düşüren plan değişikliği yapılamaz.


İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik altyapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Zorunlu hallerde böyle bir değişiklik yapılabilmesi için:


- İmar planındaki durumu değişecek olan sosyal ve teknik altyapı alanındaki tesisi gerçekleştirecek ilgili yatırımcı Bakanlık veya kuruluşların görüşü alınır.


- İmar planında yer alan yol hariç sosyal ve teknik altyapı alanlarının ve kamuya ait sosyal...