29 / 04 / 2024

imar planı kaça ayrılır

imar planı kaça ayrılır

Parselasyon planının iptali söz konusu olursa inşaat ruhsatı bu durumdan etkilenir. Çünkü yeniden yapılacak parselasyon işlemi ile inşaat yapılacak parselin durumunun veya inşaatın kütlesinin değişmesi söz konusu olabiliyor...

İmar planı türleri!

İmar planı, 1/50000, 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçeklerde yapılır. Nüfusu 10000`i asmış olan yerleşim birimlerinde yapılması gerekli olan bilimsel bir çalışmadır. İmar planı türleri nelerdir?

İmar planı kaça ayrılır?

İmar planı kaça ayrılır? İmar planı; nazım imar planı, uygulama imar planı, çevre düzeni planı, mevzi imar planı, parselasyon planı, ilave imar planı ve koruma amaçlı imar planı olarak 7'ye ayrılıyor..

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Eyüpsultan-Kağıthane Tem Otoyolu kavşak projesi imar planı askıda!

Eyüpsultan - Kağıthane Tem Otoyolu Hasdal Bölge Önü Kavşağı Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Esenler Oruçreis Rezerv Yapı Alanına ilişkin imar planı askıda!

Esenler Oruçreis Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, 1500 nazım imar planı ve açıklama raporları askıya çıktı...

Kağıthane Çağlayan Mahallesi imar planı askıda!

Kağıthane Çağlayan Mahallesi 1963 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Menderes Türel'den sanayi imar planı açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sanayi esnafının merakla beklediği imar planı konusunda açıklama yaptı.

Kağıthane Talatpaşa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kağıthane İlçesi, Talatpaşa Mahallesi'ndeli bir kısım tescilli alan için imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Çağlayan Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İBB tarafından Kağıthane İlçesi, Çağlayan Mahallesi'ndeki alanın imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Ödemiş Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Ödemiş ilçesi Pirinççi Mahallesi Güneş Enerji Santrali imar planı ve açıklama raporları askıya çıkarıldı...

Ümraniye'de üç mahallenin nazım imar planı askıda!

İstanbul Ümraniye İlçesi, Hekimbaşı - Kazım Karabekir ve İnkılap Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı askıa çıktı...

Kartal kentsel dönüşüm imar planı Nisan'a kaldı!

Şubat ayında görüşülmesi ertelenen Kartal Merkezine ilişkin 1/500 ölçekli nazım imar planı, Mart ayında meclis gündeminde olacaktı. Ancak imar planı Nisan'a kaldı. İşte detaylar...

Kaş 1/25 binlik imar planı iptal edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş için hazırladığı yaklaşık 40 bin nüfusu öngören 1/25 binlik plana ilişkin açılan davada mahkeme, imar planının iptaline karar verdi.

imar planı kaça ayrılır Haberi

imar planı kaça ayrılır


3194 sayılı İmar Kanunu’na göre arazi ve arsa düzenlemesi, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyece, bu sınırlar dışında ise valiliklerce yapılıyor. İmar planı, içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazilerin, sahiplerinin onayı aranmaksızın birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirilmesi, bunların yeniden imar planına uygun ada ve parsellere ayrılması, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtılması ve re’sen tescil işlemlerinin yapılmasıdır.


Parselasyon planının iptali!


İmar planının yürürlüğünün devam etmesi ve sadece parselasyon planının iptal edilmiş olması durumunda inşaat ruhsatlarının bu durumdan etkilenmesi mümkündür. 


Parselasyon planının iptali halinde bu tarihe kadar yapılan kısım kazanılmış hak olmakla beraber inşaatların durdurulması mümkündür. Çünkü yeniden yapılacak parselasyon işlemi ile inşaat yapılacak parselin durumunun veya inşaatın...