28 / 04 / 2024

imar planı yapılması ve değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik

imar planı yapılması ve değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik

İmar planı yönetmeliği olan; Mekansal planlar yapım yönetmeliği 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İmar planı yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar..

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar!

İmar planı değişiklikliği nasıl yapılır? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar nelerdir? İşte Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alan plan değişikliği hükümleri...

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslar!

İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 2 Eylül 1999 tarihinde 23804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik hükümleri...

İmar planı nasıl hazırlanır?

Şehirlerin gelişimi için uygulanmak üzere hazırlanan imar planı nasıl hazırlanır? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin gerekli görülmesi hâlinde 3 ay daha uzatılabilmesi amaçlanıyor.

Silivri'de imar planını değişikliği meclis gündeminde!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

20 yılı kapsayan dönüşüm planı yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘Gündem Buluşmaları’nın 40’ıncı toplantısında, gelecek 20 yılı kapsayan kentsel dönüşüm planı yapılması gerektiğini söyledi. 

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

imar planı yapılması ve değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik Haberi

imar planı yapılması ve değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik

İmar planı yönetmeliği!

İmar planı yönetmeliği olan; Mekansal planlar yapım yönetmeliği 14 Haziran 2014 tarihinde 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci, 8 inci ve 44 üncü maddeleri ile 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanan İmar planı yönetmeliği tam metni aşağıda yer alıyor:


YÖNETMELİK

MEKÂNSAL PLANLAR YAPIM YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam ve Dayanak


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve...