07 / 05 / 2024

imar planı yok

imar planı yok

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plan olan imar planı yoksa ne olur? İmar planı yok ne demek?

İzmit'te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

Merakla beklenen İzmit Belediye Meclis Toplantısında imar planları masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal imar planı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

'Bergama Millet Bahçesi’nin imar planı yok' iddiası!

Bergama’nın önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Millet Bahçesi’nin imar planının olmadığını iddia etti.

Ünye’nin 1970 yılından bu yana sağlıklı bir imar planı yok!

Ünye’nin 5 binlik imar planını hazırlayan ekipte yer alan Şehir Plancısı Yılmaz Açan, "Ünye’nin 1970 yılından sonra bütün olarak yapılmış, bir imar planı ne yazık ki yok. " dedi.

Mehmet Özhaseki: Sur imar planına göre inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur İlçesi Eylem Planı'nı açıkladı. Özhaseki, "TOKİ gelip de buraya 3-4 katlı evler yapmayacak. Öyle bir şey yok. Burada zaten imar planı var biz bunu gerçekleştirmeye çalışacağız." dedi.

Burhanettin Kocamaz: Mersin’in düzenli bir imar planı yok!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 yılın sonunda Mersin’deki gelişimi ve değişimi herkesin fark edeceğini söyledi. Kocamaz, “Mersin’in düzenli bir imar planı yok. " dedi.

Hüseyin Sözlü: İmar planı iptalinin Forum araziyle ilgisi yok!

Hüseyin Sözlü, 1/25.000 ölçekli nazım imar planı iptalinin Forum arazisi ile ilgisi olmadığını savundu. Sözlü," Forum’u yapacak olanlar ruhsat için başvursunlar ruhsatlarını alırlar ve inşaata başlarlar. 1/25.000’lik plan olsaydı da ruhsat verirdik" dedi.

Galataport imar planına kamu yararına aykırı raporu verildi!

Galataport davasında bilirkişi imar planlarını kamu yararına aykırı buldu: Kıyılar kamuya Kapatıldı, Çevre Düzeni Planı yok sayıldı, sit alanı 'koruma' ilkelerine aykırı planlandı.

Samandağ'da bazı mahallelerin imar planı yok!

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Tekebaşı Mahallesinde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Nehir: Tekebaşı, Meydan ve Çöğürlü mahallelerinde İmar Planı yok, haritayı yeniden çizdiriyoruz" dedi.

Soma zeytinlikte imar planı da yok!

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Bodrum'da imar planı yoğunluğu!

11 beldenin tek belediyede toplandığı Bodrum'da, normalde 11 tane imar planı olması gerekirken sayının 51 olduğu açıklandı. 'Başka Bodrum yok' diyen belediye başkanı, Ankara çıkarması öncesi destek istedi..

İmar planı yok ne demek?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plan olan imar planı yoksa ne olur? İmar planı yok ne demek?

Kayıp 211 eser imar planına işleniyor!

Birçok medeniyete beşiklik etmiş Fatih'te binlerce tarihi eser bulunmakta. Eserlerin birçoğu ayakta, ancak bazıları zamana yenik düşmüş ve yok olmuş. Kayıp 211 eser imar planına işleniyor.

imar planı yok Haberi

imar planı yok

İmar planı yok ne demek?

İmar planı, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana deniyor. 


Belediye sınırları dışında yer alan alanların imar planı bulunmuyor. 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin amacı, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak olarak karşımıza çıkıyor.


Planı bulunmayan ve/veya son nüfus sayımına göre nüfusu 10 000 in altında olan belediyelerin yerleşik alan sınırları içinde; Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki köy ve mezraların yerleşik alanlarında; Belediye ve mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik...