17 / 05 / 2024

imar planları yapım esasları

imar planları yapım esasları

Uygulama yapılacak yerde yetkili kurum ya da belediyeler tarafından yapılan incelemeler sonucunda imar planı hazırlanıyor. İmar planının askı süresi kanunlar gereğince bir ay olarak belirleniyor. Peki,imar planı yapma esasları nelerdir?

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılındaki depremlerden etkilenen şehirlere 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

İmar planlarına motokurye güncellemesi! Park ve dinlenme alanları geliyor!

Türkiye'de sayıları gittikçe artan motokuryeler için Bakanlık Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. İşte detaylar...

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

imar planları yapım esasları Haberi

imar planları yapım esasları

İmar planı yapma esasları!


İmar planı  insan, toplum, çevre münasebetlerinde kişi ve aile mutluluğu ile toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmayı, yatırımların yer seçimlerini ve gelişme eğilimlerini yönlendirmeyi ve toprağın korunmayı, kullanma dengesini en rasyonel biçimde belirlemeyi ve yapılacak değişikliklerin esaslar dahilinde yapılmasını amaçlıyor.


İmar planı uygulanacak yerde valilikler,belediyeler ve yetki verilmiş kuruluşlar tarfından incelemeye alınır. Yapılan incelemelerde planlama alanının konumu ile ilgili bilgiler,yönetim yapısı, idari bölünüş, sınırlar,fiziksel yapı ve mevcut arazi kullanımı,çevresel değerler ve koruma alanları,afet verileri, afete maruz alanlar, yerleşmeler ve özellikleri,planlama alanı ile ilgili demografik, sosyal, ekonomik, kültürel, tarihi vb. bilgiler,ulaşım ve enerji dahil teknik altyapı,sektörel yapı,askeri alanlar,mülkiyet yapısı, yerleşmelerle ilgili yerel özellikler, dikkate alınıyor.



İmar planı yapma esasları..

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve...