28 / 04 / 2024

İmar rantı ne durumda

İmar rantı ne durumda

İmar değişikliği ile çıkan kazanç farkından bundan sonra devlet de payını alacak atiklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40ı kamuya ödenecek.

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Sty Marıne Denizcilik Limited Şirketi kuruldu!

Sty Marıne Denizcilik Limited Şirketi Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Göz tarafından kuruldu.

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı bekleyenler, "2023'te imar affı çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte son dakika imar affı hakkında her şey...

Zıgzag Marıne Yatçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Konusu:

Zıgzag Marıne Yatçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 200.000,00 TL sermaye bedeli ile Mustafa Yakışkan tarafından kuruldu.

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika... İmar affı ne zaman çıkacak? İmar barışı bekleyenler hemen bu detaylara bakın...

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?

İmar affı ne zaman çıkacak, çıkacak mı? soruları gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yeni imar affının ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!

İmar barışında son dakika! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce kişi tarafından beklenen imar affı konusu uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İmar barışı bekleyenler de son durumu merak ediyor. Peki İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? 

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Milyonlarca insan 'İmar affı çıkacak mı?, İmar affı ne zaman çıkacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki imar affında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Marıne Dynamıcs Patentli Sistemler Teknoloji Ve İnovasyon Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marıne Dynamıcs Patentli Sistemler Teknoloji Ve İnovasyon Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Tareq Alı Mohammad Abulaban, M. Abdulrahman H Almuhana ve Zeki Arıtürk ortaklığında kuruldu.

New Marıne Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

New Marıne Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ceyhun Cemal Memişoğlu tarafından kuruldu.

Cenova Marıne Denizcilik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cenova Marıne Denizcilik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Anıl Gören tarafından kuruldu.

İmar rantı ne durumda Haberi

İmar rantı ne durumda

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri. "Amaç, imardaki haksız Kazamı, kirli ilişkileri engellemek" diyor. Ekonomi yönetimi, maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin, artan değerinin yüzde 40'ını, kamuya değer artış payı olarak almayı planlıyor. 

Rant oluşursa vergiler alınacak Iledet*. bir arsada mevcut imar durumunda; bazı girişimlerle ya da el değiştirdikten sonra imar hakkı yükselişi olursa, ortaya çıkacak daha büyük projenin kamıı lehine vergilendirilmesi. Böylece kamuoyunda sıklıkla konuşulan "aslında o arsanın imarı şu kadardı, yolunu buldular ya da el değiştirdi imar da değişti" şeklinde gündeme gelen kirli ilişkileri önlemek ve or taya çıkan "ek değeri' vergilendirmek. 


Örneğin mevcut imar hakkına göre en fazla 5 kat bina yapılabilecek bir arsa "imar değişikliği talebiyle" 7 kata çıkarılıyorsa 2 ekstra katın değerinin...