28 / 04 / 2024

İmar rantına vergi ödenir mi

İmar rantına vergi ödenir mi

İmar değişikliği ile çıkan kazanç farkından bundan sonra devlet de payını alacak atiklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40ı kamuya ödenecek.

İmar yasasına takılanlar tek tek anlattı: 'İmar yok, kümes bile yapamıyoruz, çözüme bekliyoruz!'

İmar Yasasına Takılanlar Derneği üyeleri, yaşadıkları sorunları tek tek anlattı ve çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Çatalca Akalan ve Kalfaköy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Akalan ve Kalfaköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli itirazları askıya çıkarıldı.

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Tayland kripto para karlarına vergi getiriyor!

Tayland, bütçe açığını kapamak için 30 seneden uzun zamandır ilk defa hisse senedi alım-satımına vergi getirmek için düğmeye bastı. Böylelikle gündemden düşmeyen kripto para karları da belli bir oranda vergilendirilmiş olacak.

Mudanya Güzelyalı imar planları meclis onayına sunulacak!

Mudanya Güzelyalı revizyon Uygulama İmar Planı’na son şekli verilecek. Buna göre, Ocak ayı meclis toplantısı gündeminde projenin Büyükşehir Belediyesine sunulacağı söylendi.

İmar rantına vergi ödenir mi Haberi

İmar rantına vergi ödenir mi

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri. "Amaç, imardaki haksız Kazamı, kirli ilişkileri engellemek" diyor. Ekonomi yönetimi, maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin, artan değerinin yüzde 40'ını, kamuya değer artış payı olarak almayı planlıyor. 

Rant oluşursa vergiler alınacak Iledet*. bir arsada mevcut imar durumunda; bazı girişimlerle ya da el değiştirdikten sonra imar hakkı yükselişi olursa, ortaya çıkacak daha büyük projenin kamıı lehine vergilendirilmesi. Böylece kamuoyunda sıklıkla konuşulan "aslında o arsanın imarı şu kadardı, yolunu buldular ya da el değiştirdi imar da değişti" şeklinde gündeme gelen kirli ilişkileri önlemek ve or taya çıkan "ek değeri' vergilendirmek. 


Örneğin mevcut imar hakkına göre en fazla 5 kat bina yapılabilecek bir arsa "imar değişikliği talebiyle" 7 kata çıkarılıyorsa 2 ekstra katın değerinin...