13 / 05 / 2024

İmar sorunları Türkiye için imaj kaybı oluyor

İmar sorunları Türkiye için imaj kaybı oluyor

2015’te Türkiye’de 1 milyar TL’lik ticari gayrimenkul alım-satım işlemine aracılık ettiklerini belirten Avi Alkaş, bu işlemlerde yabancı payının ‘sıfır’ olduğunu söyledi. Alkaş, imar sorunlarının Türkiye için imaj kaybı olduğunu vurguladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Morgan Stanley'den yeni Türkiye'ye not!

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye ziyareti sonrasında paylaşılan bir notta, politika yolu görünürlüğü sorunları nedeniyle seçim sonrasında makro dengesizliklerin azalma ihtimalinin `sınırlı' olduğunun altını çizdi.

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliğinin belirlenmesi için önerge verildi!

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Fitch'ten Türkiye'ye konut kredisi uyarısı!

Fitch Ratings Yönetici Direktörü James Watson, "Özellikle emlak sektöründe sorunların yaşandığını söyleyebilirim. Türkiye’yi de söyleyebilirim, çok hızlı bir şekilde kredi artışı yaşanıyor" dedi...

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaat başlangıç töreni çok yakında!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Zemin Etütleri, ÇED Raporu, Teşvik Belgesi, İmar İzni, İnşaat Ruhsatı yükleniyor" ifadeleri ve "İnşaat Başlangıç Töreni" için "Çok yakında" ifadeleri kullanıldı...

Adil Karaismailoğlu: Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık" dedi...

Türkiye’de V şeklinde bir ekonomik iyileşme olacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, "Bu yıl EBRD’nin faaliyet gösterdiği her piyasada daralma söz konusu. Türkiye’de ve faaliyette olduğumuz bazı ülkelerde V şeklinde bir iyileşmenin olacağına inanıyorum" dedi.

İmar sorunları Türkiye için imaj kaybı oluyor Haberi

İmar sorunları Türkiye için imaj kaybı oluyor

2015’te Türkiye’de 1 milyar TL’lik ticari gayrimenkul alım-satım işlemine aracılık ettiklerini belirten JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, bu işlemlerde yabancı payının ‘sıfır’ olduğunu söyledi. Alkaş, imar sorunlarının Türkiye için imaj kaybı olduğunu vurguladı.


Ofis, otel, alışveriş merkezi (AVM) gibi ticari gayrimenkul projelerinde yatırım yönetimi danışmanlığı yapan JLL, 2015’te toplam 1 milyar TL değerinde alım-satım işlemi gerçekleştirdi. 223 milyon TL’ye satılan İzmir CarrefourSA AVM’nin de aralarında bulunduğu 5 farklı projenin tamamı yerli yatırımcılar arasında el değiştirdi.


Yabancı yatırımcının genel ekonomik konjonktür, seçim belirsizliği, imar sorunları ve şeffaflık konularındaki endişelerden ötürü Türkiye’de ticari gayrimenkul yatırımından biraz uzaklaştığını belirten JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Keşke bu işlemlerden bazılarını da yabancılar yapsaydı ve ülkeye yatırım çekebilseydik. Fakat özellikle geçmişte yaşanan imar sorunları Türkiye’nin imaj kaybına...