29 / 04 / 2024

imarda değişiklik yapılması

imarda değişiklik yapılması

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesi söz konusu olabiliyor.Peki belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır?

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin Devlet tarafından karşılanması amaçlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar!

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında  turizmi teşvik yatırımları kapsamında öncelikli alanlar kapsamında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31108 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31101 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31089 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31087 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı. 

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünü 31078 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

imarda değişiklik yapılması Haberi

imarda değişiklik yapılması

Belediye imar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planı; Belde halkının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamayı, sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmayı, yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ve bu amaçla beldenin ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, tarihsel, fiziksel özelliklerine ilişkin araştırmalara ve verilere dayalı olarak hazırlanan, kentsel yerleşme ve gelişme eğilimlerini alternatif çözümler oluşturmak suretiyle belirleyen, arazi kullanımı, koruma, kısıtlama kararları, örgütlenme ve uygulama ilkelerini içeren pafta, rapor ve notlardan oluşan belgeye deniyor. İmar planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor.


Plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve sosyal donatı dengesini bozmayacak nitelikte, bilimsel, nesnel ve teknik gerekçelere dayanan, kamu yararının zorunlu kılması halinde yapılan plan düzenlemeler ise plan değişikliği olarak karşımıza çıkıyor.


İmar değişikliğinin nasıl olması gerektiğine ilişkin...