29 / 04 / 2024

imarda emsal 1 ne demek

imarda emsal 1 ne demek

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

Kentsel dönüşüm anlaşmazlıkları için emsal karar verildi!

İzmir'de Bilgin Çınarlıer’in 2 dairesinin yer aldığı bina 3’te 2 çoğunlukla kentsel dönüşüme girdi. 2 daire yerine 1 daire verilen Çınarlıer, dava açtı. Davayı kazanan Çınarlıer, çoğunluk için emsal karar aldırdı.

Emsal harici alanlar nelerdir 2017?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak yönetmeliğe göre emsal harici alanlar nelerdir?

5 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabı!

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarih itibari ile emsal hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte 5 soruda Yeni İmar Yönetmeliğinde emsal hesabı..

Yüzde 25’lik emsal hakkının süresinin uzaması sektörü rahatlatacak!

Kentsel dönüşüme giren projelerde uygulanmakta olan ve 1 Ocak 2017’de sona ermesi beklenen yüzde 25'lik emsal hakkı uygulamasının, 30 Haziran 2017’ye kadar devam edecek olması sektörü rahatlatacak.

Kentsel dönüşümde ek emsal hakkı geri geldi!

Danıştay’ın geçen ay iptal ettiği, kentsel dönüşüm projelerinde geçerli yüzde 25 ek emsal hakkı yeni bir yönetmelikle geri geldi. 1 Ocak 2017’ye kadar ruhsat alanlar ek emsalden yararlanacak.

Fikirtepe'de emsal 1.5'a mı düşecek?

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Fikirtepe’de incelemelerde bulunarak Fikirtepe'deki gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı...

İnşaatta emsal alan nedir?

Emsal hesaplamalarında 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 oranları kullanılıyor. Peki, inşaatta emsal alan nedir? İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Emsal artışı nasıl yapılır?

İnşaat çalışmalarına başlanacak yapının kesin sınırları 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişen emsal oranları ile belirleniyor. Peki, emsal oranı arttırılabilir mi? Emsal artışı nasıl yapılır?

İmarda emsal nasıl hesaplanır?

İnşaat yoğunluğu olarak da bilinen inşaat emsali diğer bir adıyla kaks, hayata geçirilecek bir yapının sınırlarını gösteriyor.Peki,imarda emsal nasıl hesaplanır?Emsale girmeyen alanlar nelerdir?

G Marin’de 3+1’lerin satışı devam ediyor!

Mar Yapı ve Divan Grubu’nun Bayramoğlu’nda tek emsal oluşturduğu GMarin Managed by Divan projesi ilk etabının 1+1 ve 2+1’lerin tamamı satıldı.G Marin Managed by Divan, Bayramoğlu plajlarına 4 dakika uzaklıkta.

Torun Tower inşaatında emsal fazlası söz konusu değil!

Torunlar GYO, Torun Tower inşaatında emsal fazlası olmadığı, projenin imar planına uygun olarak inşa edildiğini açıkladı. Torun Tower projesinde, kanuna ve mevzuata aykırı 1 metrekare dahi fazla inşaat imalatımız söz konusu değil...

İmarda emsal ne demektir?

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

imarda emsal 1 ne demek Haberi

imarda emsal 1 ne demek

İmarda emsal ne demektir?

Emsal, inşaatına başlanacak yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen değerlere deniyor. Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen bu değerler, belediye tarafından belirleniyor.


KAKS değerine ilişkin bilgiler, yine belediye tarafından hazırlanan imar durum belgesi kapsamında yer alıyor. Emsal hesabına arsa alanı üzerindeki tüm alanlar dahil edilmiyor. Peki imarda emsal hesabına dahil edilmeyen alanlar nelerdir?


Emsal hesabına dahil edilmeyen alanlar:

Emsal (KAKS); inşaat çalışmalarına başlanacak yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına oranından elde edilen sayı oluyor.


Emsal hesaplama..

KAKS sayısı, katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların ışıklıklar çıktıktan sonra kalan alanların toplamı olarak ifade ediliyor.


KAKS oranları, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 –...