05 / 07 / 2024

imarda kot farkı nedir

imarda kot farkı nedir

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki inşaatta kot farkı nedir?

İmarda kot nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot verilir. Peki, imarda kot nedir?

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Sarıyer'de yol çöktü, 2 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yolun bir bölümü kot farkı bulunan 2 katlı binanın üzerine çöktü. Bölgede bulunan 2 bina tahliye edildi.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Şehrin Evleri İzmir Bornova'da fark yaratacak!

Geçmişteki tüm projelerinde kazandıran ve yüksek yatırım getirişi sunan Özemeksan İnşaat, Bornova Merkez'deki 'Şehrin Evleri' ile fark yaratmaya hazırlanıyor.

TOKİ Konutları ile lüks konutlar arasında ki fark nedir?

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugunkü yazısında TOKİ konutları ile lüks konutlar arasında ki farkı anlattı. İşte o yazı....

Royal Garden'da 60 aya kadar vade farkı yok!

Kentsel dönüşüm projesi olarak 4 Aralık’ta Royal Group tarafından satışa sunulan Royal Garden Kartal Residence’da kampanya kapsamında peşinde yüzde 20 indirim, vadeli alımlarda ise fark alınmadan 60 aya kadar vade seçeneği sunuldu.

Yapım malzemelerinde fiyat farkı yeniden ele alınmalı!

İNTES Başkanı Koloğlu, dövize dayalı maliyetler ile üretilen yapım malzemeleri ve girdilerde fahiş artışlar meydana geldiğini belirterek ‘fiyat farkı’ esaslarının yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Symbol Yaşam Merkezi fark yaratmayı başardı!

SYMBOL Yaşam Merkezi, geçtiğimiz haziran ayında açıldı. Symbol Yaşam Merkezi, içerisindeki 65 bin metrekarelik alışveriş merkezi, hastane, otel, kongre ve gösteri merkezi ile diğer karma projeler arasında kendisine fark yaratmayı başardı.

Fortis İstanbul, örnek dairesiyle fark yaratıyor!

Fortis İstanbul, örnek dairesiyle fark yaratıyor. Yiğit Group tarafından hayata geçirilen Fortis İstanbul’un kaliteli ve konforlu yaşam felsefesi ile hazırlanan örnek daire, doğu ve batı kültürünü harmanlayan iç mimarisiyle dikkat çekiyor.

Hilti, inşaat sektörüne yönelik ürünleriyle fark yaratıyor!

İnşaat sektörüne yönelik geliştirdiği ürünlerle fark yaratan Hilti'nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucular ve sabitleme sistemleri ürünleriyle 4. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

İnşaat sektöründe Hilti inovasyonu farkı!

İnşaat sektörüne yönelik geliştirdiği ürünlerle fark yaratan Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucular ve sabitleme sistemleri ürünleriyle 4. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi’ne katıldı.

imarda kot farkı nedir Haberi

imarda kot farkı nedir

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna (Ham yollarda, hazırlanan ve onaylanan yol profiline göre, bitmiş yolun kaplama üst kotudur. ) göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan  bina kenarı hizasındaki tretuvar  seviyesinden (bordür tası üst seviyesinden) kot verilir.  Tretuvar seviyesi, yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.


Köse başı parsellerde ve iki yola yüzü olan ara parsellerde,


A. Parselin yüz aldığı iki sokağa imar nizamına göre verilen yükseklikler farklı ise; parselde daha fazla yüksekligin verildigi sokağın şartlarına göre,

B. Parselin yüz aldığı iki sokağa aynı yükseklik veriliyor ise daha yüksek kottaki sokağın şartlarına göre; 

C. Blok başına rastlayan köşe başı parsellere blogun diger parsellerinin bulunduğu şartlara göre kot veriliyor.

Köse başı parsellerde ve iki yola yüzü olan ara parsellerde, yapılara göre kot değişiyor....