05 / 05 / 2024

imarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılır mı

imarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılır mı

Prefabrik evler, özel temel gerekmeden vinç ihtiyacı olmaksızın çevreyi kirletmeden kısa sürede monte edilen yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, imarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Altınova'da toplu konut projesi iddiası!

AK Parti Balıkesir Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere beldesinde imarı olmayan alanda toplu konut projesi yapılmasının planladığını iddia etti.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

İmar affıyla plansız kentleşmenin önü mü açıldı?

Uzmanlar ve meslek örgütü temsilcileri imar barışıyla ilgili, "Kaçak yapılaşma ve kamu arazilerinin işgali özendirildi. Deprem kuşağında olan Türkiye'de güvenli olmayan binalar inşa edildi" dedi.

imarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılır mı Haberi

imarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılır mı

İmarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?

Prefabrik evler, ses-ısı izolasyonu, yangın ve depreme dayanıklılığı bakımından uluslararası standart ölçülerinde hazırlanan, özel temel gerekmeden vinç ihtiyacı olmaksızın çevreyi kirletmeden kısa sürede monte edilen yapılar olarak karşımıza çıkıyor. 


Peki, imarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?


Yapı; İmar Kanunu’ndakarada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yer altı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler olarak ifade ediliyor.


Buna göre, prefabrik evler de yapı tanımı dahilinde yer alıyor. Prefabrik yapılar, Kanun uyarınca yapı tanımına girdiğinden, kanun hükümlerinin uygulanması gerekiyor. Mevzuatta prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna bulunmuyor.


Buna göre, prefabrik ev için imar izninin alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almak için belediye veya il...