28 / 04 / 2024

imarı olmayan ev alınır mı

imarı olmayan ev alınır mı

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

Ev alacaklar aman oyuna gelmeyin: Sahte fotoğraflarla olmayan ev ilana koyuluyor! 

İlan platformlarında sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran emlakçılar gündeme gelmeye başladı. Bunları yakın takibe alan Ticaret Bakanlığı, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin liralık idare para cezası uyguladı. İşte ayrıntılar...

Kiralık evlerde zam oyunu başladı!

2 Temmuz 2023 ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında kiracılara en fazla yüzde 25 zam yapılacağı açıklandı. Bu uygulamadan memnun olmayan ev sahipleri zam sınırına takılmamak için ilanları geri çekti ve şu an için beklemeye geçti.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Çalışmayan ev hanımlarına her ay harçlık gibi 1100 TL para ödemesi yatacak! Ancak bu şartları karşılamanız gerek!

Son dakika...Asgari ücretin üçte birinden az geliri olan hanelerde yaşayan sigortası olmayan ev hanımlarına 1100 TL para ödemesi yatacak! İşte ayrıntılar...

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Düzenli bir gelir olmamasının sıkıntısını yaşayan ev hanımlarına devlet büyük bir imkân sağlıyor.  Ev ve çocuklarla ilgilenme zorunluluğu nedeniyle çalışma imkanı bulamamış, bir geliri olmayan ev kadınlarına yönelik başlatılan destek ödemesinden yararlanmak için başvurunuzu mutlaka yapın. Peki ev ka

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının katlanarak yükselmesine çözüm bulmak için çabalayan vatandaşlar, şimdi de emlak dolandırıcılarının radarına girdi. Peki ev alırken ya da kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

imarı olmayan ev alınır mı Haberi

imarı olmayan ev alınır mı

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor.


Yapı ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Müracaat sonrasında ruhsat düzenleniyor.


Buna karşın, ruhsat alınmadan yapılan yapılar için cezai işlem uygulanıyor. Peki, imarı olmayan ev inşa edilir mi? İmarı olmayan ev alınır mı?


İmar Kanunu hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce (...) tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. 

Durdurma, yapı...