03 / 05 / 2024

imarlı arsa tapusu satışı

imarlı arsa tapusu satışı

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsalar imarlı arsa oluyor. Peki, imarlı bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İmarlı arsa tapusu nasıl alınır? İmarlı arsa tapusu devir işlemleri nasıl yapılır?

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın... İşte o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

TOKİ arsalarını kaçırdım diye sakın üzülmeyin! Milli Emlak 70 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak!

TOKİ arsalarını kaçırdım diye sakın üzülmeyin... Milli Emlak o ilde sadece 70 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak...

Milli Emlak'tan 24 bin 300 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Hem imarlı hem de ucuz arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 24 bin 300 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Hem imarlı hem de ucuz arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 79 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Resmi web sitesi üzerinden yayımladığı ihale ilanlarıyla dikkat çeken Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 79 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak.

Nilüfer Belediyesi, ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak. Söz konusu ihale 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ticaret imarlı arsa satacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Bağcılar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul İli Bağcılar Belediye Başkanlığı, Bağcılar'da yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 9 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 55 bin 310 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!

Satışa çıkardığı arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden arka arkaya yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü 55 bin 310 TL'ye konut imarlı arsa satacak.

Milli Emlak'tan 91 bin liraya konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İhale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe Milli Emlak Genel Müdürlüğü 91 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İşte söz konusu satış ihalesi ile ilgili detaylar...

Milli Emlak'tan 72 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 72 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 27 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Milli Emlak sadece 27 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın...

Gaziantep Şahinbey'de imarlı arsa fırsatı!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey'de yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsanın metrekare birim fiyatı 2 bin 400 TL olarak belirlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ticaret imarlı üç arsa satacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ticaret alanı imarlı üç arsa satacak. Söz konusu satış ihalesi 12 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

imarlı arsa tapusu satışı Haberi

imarlı arsa tapusu satışı

İmarlı arsa tapusu nasıl alınır?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsalar imarlı arsa oluyor. Buna karşın imarsız arsa üzerinde betonarme binalar yapılamıyor. Arazi, ancak ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse arazi, arsa niteliği kazanıyor.


Peki, imarlı bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İmarlı arsa tapusu nasıl alınır? İmarlı arsa tapusu devir işlemleri nasıl yapılır?


İmarlı arsa tapusu devir işlemleri..

İmarlı arsa tapusunun devri için ilgili tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Randevu gün ve saatinde tapu dairesine gerekli belgeler ile başvuru yapılıyor.


Herhangi bir eksiklik ya da yanlışlığın olmaması halinde devir işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu harcının ödenmesi isteniyor. Tapu harcını hem alıcı hem de satıcı taraf ödüyor.


Tapu masrafları da aynı harç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi...