02 / 05 / 2024

İmarlı arsa tapusu

İmarlı arsa tapusu

Tapu devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, imarlı bir arsanın satışı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İmarlı arsa tapu masrafları ne kadar?

İmarlı arsa tapusu nasıl alınır?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsalar imarlı arsa oluyor. Peki, imarlı bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İmarlı arsa tapusu nasıl alınır? İmarlı arsa tapusu devir işlemleri nasıl yapılır?

Arsa almak isteyenlere müjde! Ankara ve Adana'da imarlı 13 arsa satılacak!

Ankara ve Adana'da yer alan 13 arsa için satış ihalesi düzenleniyor. İmarlı arsaların satış ihaleleri 21 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul ve bir ilde daha satılık 5 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

İstanbul ve Yozgat'ta yer alan 5 adet arsa satışa çıkarıldı. İmarlı arsaların satış ihaleleri 13 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir ve Antalya'da satılık 7 arsa! İmarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

İzmir ve Antalya'da yer alan 7 arsa satışa çıkarıldı. İmarlı arsaların satış ihaleleri 6 Şubat ve 7 Şubat'ta yapılacak.

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

Arsa ve arazi yatırımları rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı?" diye sorarak, cevabı açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Milli Emlak o ilde 54 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! İmarlı arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Milli Emlak o ilde 54 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak... İmarlı arsa fırsatını sakın kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Milli Emlak'tan 72 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 72 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 27 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Milli Emlak sadece 27 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. İmarlı arsa arayan yatırımcılar hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın...

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

İmarlı arsa tapusu Haberi

İmarlı arsa tapusu

İmarlı arsa tapu masrafları!

Tapu devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için belli masraflar ödeniyor. Bu masrafların başında ise tapu harcı geliyor.


Tapu devir harcı satış bedeli üzerinden ödeniyor. Tapu harcı oranı, satış bedelinin binde 20'si olarak hesaplanıyor. Bu harcı hem alıcı hem de satıcı ödüyor. Peki, imarlı bir arsanın satışı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İmarlı arsa tapu masrafları ne kadar?


İmarlı arsa tapu masrafları da aynı harç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi isteniyor. 2015 yılı tarifesine göre yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan tapu döner sermaye bedeli ödeniyor.


Tapu hesaplama örneği:

Satış bedeli: 100 bin TL

Alıcının ödeyeceği harç: 2 bin TL

Satıcının ödeyeceği harç: 2 bin TL

Döner sermaye...