05 / 05 / 2024

İmarsız arsa üzerinde ev yapılır mı

İmarsız arsa üzerinde ev yapılır mı

Arazi, en kısa tabiriyle imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak ifade ediliyor. Peki, imarsız arsaya ev yapılır mı? İmarsız arsaya ev yapmanın cezası nedir? İşte yanıtı...

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanındaki hareketler doğrultusunda merakla beklenen 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Söz konusu rapora göre gayrimenkulün yıldızı arsa oldu.

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Konut sitesindeki aidatlara yüz yüzün üzerinde zam yapıldı, çıkan kavgaya polis müdahale etti!

Başkent Ankara'da aidat ücretine yüzde yüzün üzerinde zam gelmesine tepki veren site sakinleri ile yönetici arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Çorlu Belediyesi’nden halka usulsüz arsa satışı uyarısı!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, halkı usulsüz arsa satışı konusunda uyardı. Önerler, Şahpaz ve Maksutlu Mahallelerinde ortaya çıkan tacirlerin arsa niteliği taşımayan vasıfsız araziler üzerinde geçersiz çizimler yaptığı ortaya çıktı. 

Uludağ Üniversitesi'nde usulsüz arsa tahsisi iddiası!

2019 yılı Sayıştay raporlarının yayınlanması ile birlikte pek çok kamu kurumunda yaşanan usulsüzlükler tespit edildi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bir şirkete usulsüz arsa tahsis edildiği belirlendi.

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Hasan Akgün: İstanbul depremi düşündüğümüzün üzerinde olabilir!

Büyükçekmece Belediye Akgün yaptığı açıklamada Türkiye’nin en önemli meselesinin deprem olduğunu belirterek; “İstanbul’u vuracak deprem düşündüğümüzün üzerinde olabilir" dedi.

Isparta'da arsa bulmak çok zor!

Dereli Emlak Ortağı Osman Yıldız, "Arsa payları Isparta'da çok yüksek. Bundan dolayı da arsanın olmayışı konut alanını daraltıyor ve maliyetler artıyor" dedi.

Erzurum'daki usulsüz arsa satımı davasında son durum!

Aziziye ilçesinde usulsüz şekilde bir arsanın FETÖ/PDY'ye satıldığı iddiasıyla 11'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 15 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Arsuz İlçesi Fahura Mahallesi'nde yer alan 30,745 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde 15 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Üsküdar Çamlıca'da dönüşüm başlıyor!

Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520'si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak.

İmarsız arsa üzerinde ev yapılır mı Haberi

İmarsız arsa üzerinde ev yapılır mı

İmarsız arsaya ev yapılır mı?

Arazi, en kısa tabiriyle imar uygulaması geçmeyen toprak parçası olarak ifade ediliyor. Arazinin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor.


Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçası olarak tanımlanıyor. Arsalar, yapılaşmaya müsait alan olma özelliğine sahiptir. 


Halk arasındaki "İmarsız arsa" ifadesi aslında "arazi" olarak karşımıza çıkıyor. İmar ise, belediye tarafından uygulanan iskân projesine uygunluk olarak ifade ediliyor. Peki imarsız arsaya ev yapılır mı?


İmarsız arsaya ev yapmak..

İmar hukuku gereğince "İmarsız arsa" üzerinde betonarme binalar yapılamıyor. Arazi, ancak ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse arazi, arsa niteliği kazanıyor.


Ancak imar planında izin verilen alanlarda; izin verilen oranlarda ev yapılabiliyor. Örneğin "yüzde 5 imarlı tarla" demek, sahip olunan arazi üzerinde toplam...