06 / 05 / 2024

İMKON Başkanı tahir tellioğlu

İMKON Başkanı tahir tellioğlu

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, "Konut kredilerindeki faiz indirimi müteahhitlik sektörüne ve konut tüketicilerine ciddi manada moral olmuştur" dedi.

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik sektörü dünyaya pazarlanmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 300 bine yakın müteahhitin bulunduğunu belirterek, "Bu sayı çok fazla. Bugün Türkiye'de 300 bine yakın müteahhidin yaklaşık üçte biri çürük" dedi.

İMKON Başkanı Tellioğlu: Sektörün mesleki çerçevesi yok

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de sektörün sorunlarının yüzde 90'ının sektörün mesleki çerçevesinin olmayışından kaynaklandığını söyledi. Tellioğlu, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde konuştu.

Rıfat Hisarcıklıoğlu: İnşaat sektörsüz ekonomi yönetilemez!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2013 yılında inşaat sektörünün Türkiye'ye 33 milyar dolarlık döviz getirdiğine dikkat çekerek, "Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" dedi.

Tahir Tellioğlu: Kaliteli beton tedarik etmek çok büyük sorun!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Bakanlığın yaptığı denetimlerde beton kalitesinde standartlara uymayan üretimler görüldü.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetimini ziyaret ederek önemli bilgiler aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

İMKON müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi taleplerini açıkladı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili "TBMM'ye sunulan sektörün hiçbir talebini karşılamayan, sektörü krize sürükleyecek teklifi kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

2022'de çimento fiyatları yüzde 20 artacak!

Döviz kurundaki artış inşaat malzeme fiyatlarını etkilemiş ve alım gücünü düşürmüştü. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimentonun 2022'nin ilk ayında zamlanacağını açıkladı.

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Müteahhitler iş bırakıyor!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatlarına yapılan fahiş zamlar sebebiyle 9-24 Eylül tarihleri arasında iş durduracaklarını açıkladı. 

İnşaat malzemelerinde zam fırtınası!

Son bir senede çimento fiyatlarındaki yükselişin yüzde 200'e ulaştığını belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarına dikkat çekti.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İMKON Başkanı tahir tellioğlu Haberi

İMKON Başkanı tahir tellioğlu

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, bankaların konut kredi faizlerini indirmelerinin sektör açısından önemli bir moral kaynağı olduğunu belirterek, "Bu indirimlerle birlikte hem vatandaş daha az maliyetle ev sahibi olma şansına sahip olacak hem de konut ve inşaat sektöründeki durgunluk ortadan kalkacak." ifadesini kullandı.


Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından başta Ziraat Bankası olmak üzere birçok bankanın konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğüne dikkati çekti.


Sektör temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve faiz indirimi yapan bankalara teşekkür eden Tellioğlu, yılda ortalama 1 milyon 200 bin civarında konut satışı yapıldığını ve bunun önemli bir kısmının konut kredisi kullanılarak gerçekleştirildiğini kaydetti.


Tellioğlu, son 3 yıldır konut kredili satışlarda ciddi düşüş gözlendiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Faizlerin yüksek olmasından dolayı kredili konut satışlarında...