15 / 05 / 2024

İMKON inşaat sektörü sorunları 2014

İMKON inşaat sektörü sorunları 2014

İMKON Başkanı Tellioğlu, "İnşaat ve müteahhitlik sektörünün beklentisi, tebliğler ile sektörü ıslah etme çabalarından ziyade, Müteahhitlik Hizmet Kanununun içinde, mesleğin kurumsal bir yapı altında, bütüncül olarak ele alınmasıdır" dedi.

İnşaat sektöründe grev krizi!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde başlayan fiyat yükselişleri inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. MKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, zamlara tepki gösterdi. 

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü hükümetten acil çözüm bekliyor!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, daralan Türkiye ekonomisinde, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sorunlarla ilgili sert konuştu..

İnşaat sektörü Adana İnşaat Fuarı'nda buluştu!

İnşaat sektörü temsilcileri TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açan Adana İnşaat Fuarı'nda buluştu. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, fuarın Adana ve bölgesindeki inşaat sektörüne bağlı sanayiyi de hareketlendireceğini söyledi.

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı!

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

İnşaat sektörünün önü açık!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, siyasi istikrarın inşaat sektörüne moral vereceğini belirterek, "Bugün itibarıyla artık milletimizin ve inşaat sektörümüzün önü açıktır" ifadesini kullandı.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörünün önü açıldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, siyasi istikrarın inşaat sektörüne moral vereceğini belirterek, "Bugün itibarıyla artık milletimizin ve inşaat sektörümüzün önü açıktır" ifadesini kullandı.

Tuğrul Türkeş inşaat sektörünün temel sorunlarını dinledi!

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, inşaat sektörünün temel sorunlarını dinledi.

İnşaat sektörü yeni düzenlemeyle umutlandı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti. İşte Tellioğlu'nun açıklamaları...

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörü olumlu etkilenecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Artan döviz kurları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı, Tahir Tellioğlu, son günlerde artan döviz kurları ve inşaat sektörü ile ilgili olarak artan döviz kurlarının inşaat sektörü üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu söyledi.

Alaattin Çakır: İnşaat sektörü zor günler geçiriyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Sekreteri ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Alaattin Çakır, inşaat sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu

Tahir Tellioğlu: Bu gidişle inşaat sektörü batar!

İMKON'un Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yapan İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Bu gidişle inşaat sektörü batar"diyerek inşaaat sektöründeki tehlikeye işaret etti.

İMKON inşaat sektörü sorunları 2014 Haberi

İMKON inşaat sektörü sorunları 2014

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün sorunları, kurumsal bir yapı altında, bütüncül olarak ele alınması gerektiğini belirtti. 

Tellioğlu, yazılı açıklamasında, inşaat ve müteahhitlik sektöründe biriken sorunlara, kesin ve kalıcı çözüm getirmek amacı ile İMKON, TOBB ve Çevre-Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yürütülen bir çalışmayla "Müteahhitlik Hizmet Yasası" taslağı hazırlandığını ifade etti. 

Söz konusu taslağın, teknik ve fînansal kapasitesi yeterli olmayan, bir evi, birden fazla kişiye satan müteahhitleri, kanun çerçevesinde birbirinden ayırmayı ve mesleki kusur işleyenlerin, meslekten men edilmesinin kanunla çerçevesini çizdiğini bildiren Tellioğlu, "Sektör mensupları, kanunla belirtilen kurumsal bir örgütlenme altında ve taslağın yasalaşmasını beklerken, geçtiğimiz cumartesi günü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir tebliğ yayımlamış ve özellikle yapı müteahhitlerine karşı alınan tedbirler hakkında, yoruma açık usul ve esaslar...