04 / 05 / 2024

imkon konuttan cayma hakkı süresi

imkon konuttan cayma hakkı süresi

Müteahhitler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekd'ye konuttaki 14 günlük cayma hakkını şikayet etti. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, "Ütünün iade şartlarıyla konutun iade şartları aynı değil ama aynı pakette yer alıyor.

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

Murat Karayalçın: Türkiye’deki her 100 konuttan 60-70'i hatalı!

Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın yaptığı açıklamada ülkemizde her 100 konuttan 60-70 tanesinin hatalı, kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

Son dönemde yatırımcının gayrimenkulde yatırım tercihi arsadan yana oluyor. Peki, Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi? Konuyu Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, değerlendirdi...

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Depremzedeler için yapılacak 9 bin konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı!

Osmaniye'de yapılacak 9 bine yakın kalıcı konuttan 3 bininin ihalesinin tamamlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deprem bölgesindeki her iki konuttan biri sigortalı!

Depremin etkilediği şehirlerde sigortalanabilir 2.6 milyon konuttan, 1.3 milyonunun zorunlu deprem sigortası var. Buna göre deprem bölgesinde bulunan her iki konuttan biri depreme karşı sigortalı...

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Emekli promosyonu cayma bedeli ne kadar?

Emekli promosyonları ve buna bağlı olan konular gündemde yer alıyor. Özellikle emekli promosyonu cayma bedeli. İşte detaylar!

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Tapudan cayma hakkı var mı?

Gayrimenkul alıp ya da satan kimseler kısa süre içerisinde bu kararlarından pişman olabiliyor. Peki, alınan ev iade edilir mi? Tapudan cayma hakkı var mı? İşte merak edilenler...

imkon konuttan cayma hakkı süresi Haberi

imkon konuttan cayma hakkı süresi

Müteahhitler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekd'ye konuttaki 14 günlük cayma hakkını şikayet etti. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, "Ütünün iade şartlarıyla konutun iade şartları aynı değil ama aynı pakette yer alıyor. Bu düzenleme sektörü kaosa sürükler" serzenişinde bulunduklarını açıkladı. 


İNŞAAT sektörü I temsilcileri, son dönemde yaşanan sıkıntılarla ilgili Ekonomi Bakam Nihat Zeybekd'ye bir rapor sundu. Müteahhitler, Zeybekti ile yaptıkları görüşmede konutta 14 günlük cayma hakkım ve 15 bin liralık konut teşviğiyle ilgili şikayetlerini dile getirdi Hükümetin sistemde para biriktirmek koşuluyla vereceği 15 bin liralık teşviğin inşaat sektörünü kaosa sürükleyeceğini dile getiren inşaatçılar, bakandan bu konuda destek istedi Görüşmede TOBB'un hazırladığı Müteahhitlik Hizmet Kanunu da gündeme geldi Rusya'da yaşanan devalüasyonun sahil bölgelerindeki müteahhitleri büyük sıkıntıya soktuğunu dile getirdiklerini belirten İMKON Başkam Tahir Tellioğlu,...