10 / 05 / 2024

İmkonun konut devlet desteğine açıklaması

İmkonun konut devlet desteğine açıklaması

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...

Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak? İlk evini alacaklar için faiz oranı ne kadar olacak? 

Devlet ilk kez ev alacak vatandaşlara destek sağlayacak. Bu kapsamda ev almak isteyenler destek ödemelerinin detaylarını sorguluyor. Peki, Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak?

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Konutta devlet desteği ayağınıza geldi! Konut kredisinde 0.80-0.90 faiz oranları vatandaşlara bayram ettirecek!

0,41-0,88 Vatandaşları heyecanlandırdı. Devlet konut kredisine sevindirici haber! Bu konuda vatandaşların rahatlıkla kredi alabilmeleri ve ev sahibi olabilmeleri için konut kredisi başvurusu yapabilecekleri bankaları bilmeleri gerekiyor.

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.

Devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor?

Vatandaşlar devlet tarafından verilen hibe ile konut sahibi olabiliyor. Peki devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

Değerli konut vergisi sorgulama e-Devlet!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi ilk taksit ödemeleri başladı. Peki değerli konut vergisi ne kadar? Değerli konut vergisi sorgulama e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. İşte tüm merak edilenler...

Konut almak isteyenlere geri ödemesiz devlet desteği!

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı ile ilk kez konut alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz destek sunuyor...

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmkonun konut devlet desteğine açıklaması Haberi

İmkonun konut devlet desteğine açıklaması

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde (GAİMDER) İMKON Başkanvekili Rıdvan Köksüzer ve GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Tahir Tellioğlu şöyle konuştu: "Başbakan tarafından açıklanan konut teşvikinin faydadan ziyade zararı olduğu anlaşüacaktır. Çünkü bu projenin sektöre tedavi sunması asgari olarak 3 yılı bulacaktır. Mevduatı 3 yüdan önce bozamazsınız, demek sistemin işlemeyeceğini gösterir. Meslektaşlarımızın bugün sıkıntısı varsa zaten en az 3 yü bekleyemez. Bugünün sorununa çözüm olarak sunulan bu olay abesle iştigaldir. Bunun ayrıntısını bilmiyoruz. Bu 5 yıl içinde mevduat nerede hangi oranla toplanacak?" Tellioğlu, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Kentsel dönüşümün sadece ve sadece çürük binalar yerine yeni binalar yapmak olmadığını aktaran Tellioğlu, "Belediyeler gereğinden fazla konut yapma yarışma girdiler" dedi. 



Apa: Hızlandırmak istiyoruz 

GAİMDER Başkanı...