06 / 05 / 2024

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa

Kentsel dönüşümün rant odaklı projelere indirgendiğine dikkat çeken İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplinlerinin, teknik, bilimsel ve yasal gereklilikleri ile teknik ilkelerini görmezden gelerek kentsel dönüşüm olmaz." dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Taksilerdeki indi-bindi ücreti yasal değil!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksici esnafının kısa mesafede yolcudan aldığı indi-bindi ücretinin yasal olmadığını belirtti.

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Temmuz'da Memur maaşlarındaki yükseliş ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin ve memurlara kira yardımı konularının TBMM’nin ilk işi olması gerektiğine dikkat çekti. İşte Miran'ın o açıklamaları...

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

Bilimsel ölçekte kent planları yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve toplantıda Marmara Depreminin yıldönümü sebebiyle açıklamalar yaptı. 

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, beklenen büyük Marmara Depremi'nin ulusal bir yıkıma sebep olacağına vurgu yaparak ulusal seferberlik çağrısında bulundu.

İMO'dan deprem raporu: Envanter zorunlu olmalı, yapı polisi kurulmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Deprem yıkmadan biz yıkarsak çözüm elde ederiz" dedi ve depreme hazırlık için önerilerini aktardı. 

İstanbul depremi telafi edilemeyecek!

Türkiye'de sık sık yaşanan depremler sebebiyle yazılı açıklama yapan İMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğine dikkat çekerek, kentlerin depreme göre hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

MMO’dan AVM’ler için uyarı!

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, AVM'lerin tekrar açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Atmaca, ekstra önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti ve tavsiyelerini açıkladı...

Gökhan Çeliktürk: Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulundu. Çeliktürk, “Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı” dedi…

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Haberi

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa

İnşaat mühendisi Murat Yılmaz, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi konferans salonunda kentsel dönüşüm konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunum öncesi açılış konuşmasını yapan İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, kentsel dönüşümün rant odaklı değil, insan odaklı yapılması gerektiğini söyledi.


“DEPREMLER AFET OLARAK YAŞANIYOR”

17 Ağustos 1999 tarihindeki Gölcük merkezli deprem ile birlikte 12 Kasım’da yaşanan Düzce depreminde can ve mal kayıplarının yaşandığına dikkat çeken Balcı, “Binlerce vatandaşımızın kaybı ile birlikte ülke ekonomimiz de 16 milyar dolar gibi büyük bir mali yükle karşı karşıya kalmıştır. Bir doğa olayı olarak kalması gereken depremler ne yazık ki çok büyük acıların yaşandığı, büyük mali külfetlerin ortaya çıktığı bir afet olarak yaşanmaktadır” dedi.


“7 MİLYON YAPININ GÜVENLİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

2011 yılı Ekim ve Kasım aylarında yaşanan Van...