02 / 05 / 2024

İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz

İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz

İstanbul'da 12 semtin imar planı askıya alındı. İmpo İmar Planlama kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, “Değişen imar planları, metrekare ya da mülkün değer kaybına neden olabilir" dedi...

Kaçak yapılaşma sorunu bina kimlik sistemiyle çözülecek!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

İklim krizine yatay mimari çözümü!

Dünya genelinde iklim krizi giderek artıyor. Bu durumunun şehir planları da etkilediğini söyleyen İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yapılaşmanın baştan aşağı değişeceğini dile getirdi. 

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Servet GYO yurt dışındaki taşınmazlarını 90.2 milyon TL'ye sattı!

Servet GYO tarafından Şehir İmar Planlama Biriminde, gayrimenkullerin ifrazına ilişkin işlemler devam ediyor. Satışa ilişkin ilk taksit tutarı olan 90 milyon 250 bin EUR Oswe Real Estate GBMH' nin noterdeki emanet hesabına 2 Haziran 2020 tarihinde alıcı tarafından ödendi. 

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH'deki hisse satışında son durum!

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH' nın sahip olduğu taşınmazların satış sözleşmesinin imzalandığını, satışın tamamlanması için; Şehir İmar Planlama Birimi' nin satışa konu olan gayrimenkullerin ifrazını onaylaması gerektiğini kamuoyu ile paylaşıldı. 

Türkiye'de 53 ilde 240 riskli alan ilan edildi!

6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin sponsoru olan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’de 600 bin binanın riskli yapı statüsünde olduğunu, 6.7 milyon bağımsız binanın da kentsel dönüşüme girerek mutlaka yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde kentlerin yol haritaları belirlenecek!

İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir, kentsel dönüşüm strateji belgesiyle beraber, sadece belirli bir bölgenin sorunlarına çözüm olan, parçacıl kentsel dönüşüm anlayışının değiştiğini söyledi...

AHK, Kar Garantili Taahhüt Sistemi ile kazandırıyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından AHK İmar Planlama ve Gayrimenkul İnşaat A. Ş. yeni hayata geçirdiği projeler ile sektöre ivme kazandırmaya devam ediyor. Şirket, Kâr Garantili Taahhüt Sistemi ile yatırımcısına kar sağlıyor.

Mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na “Mekânsal planlama kademeleri" eklendi. Peki, mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Şehirlerin anayasası yeniden yazılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehirlerin Mekansal ve Stratejik planlarının gözden geçirilmesi konusunda harekete geçiyor. İmpo İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz, şehirlerin anayasası olarak tabir ettiği Mekansal Planların bölgelerin stratejik kalkınmasının yol haritası olduğunu söyledi.

İskansız binalar dönüşümde mağdur olmadan hak sahibi olacak!

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı uygulamasına yönelik önerilerde bulundu.

İskansız binalar mağdur olmadan hak sahibi olabiliyor!

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı'na yönelik önerilerde bulundu.. 

İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz Haberi

İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz

İstanbul'da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. 2 Ekim 2014'te askıya çıkan imar planları, Büyükada, Kınalıada, Yenibosna, Fevzi Çakmak, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Yenidoğan, Gaziosmanpaşa Karadeniz, Küçükçekmece Safra Mahallesi, Tuzla, Ümraniye Yukarı Dudullu ve Şile'de yer alan gayrimenkullerin sahiplerini yakından ilgilendiriyor. İmpo İmar Planlama kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, hak sahiplerini uyardı. Oflaz, "Değişen imar planları, belediyelerin kamulaştırma kararları gayrimenkulünüzün küçülmesine neden olabilir" uyarısında bulundu. Hüseyin Oflaz değişikliklere itiraz hakkının 30 gün, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatarak, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını...