02 / 05 / 2024

İMSİAD bursa kentsel dönüşüm

İMSİAD bursa kentsel dönüşüm

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yayınladığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Recep Altepe: Bursa kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak!

Bursa’daki konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor.

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi'nden dönüşüm desteği istedi!

İnşaat Müteahhit Sanayici ve İşadamları Demeği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'nın kentsel dönüşümünde, Uludağ Üniversitesi'nin inşaat sektörünü ilgilendiren tüm birimleriyle işbirliği içerisinde olmak istediklerinin söyledi.

Müteahhitlerden rant eleştirilerine tepki: Kentsel dönüşüm yapacak kimse bulunamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD)  Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Demir, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetimini ziyaret ederek önemli bilgiler aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Bakan Özhaseki açıkladı: 1 milyon 918 bin 855 bağımsız birim kentsel dönüşüm kapsamında! Her yıl 400 bin konut dönüşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son rakamları paylaştı. İşte o rakamlar...

Bursa'da konut fiyatları fırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'daki kentsel dönüşümle ve reskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Müteahhitlerden fabrika ve iş yerleri de dönüşüme alınsın talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Türkiye'deki yapıların durumu göz önüne alındığında değişimin veya kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Andıç, dönüşüm denildiğinde sadece konutların değil fabrikaların, iş yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Depreme yönelik en önemli adım kentsel dönüşüm!

Depreme yönelik yapılan çalışmaları anlatan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, depremin anahtarının kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Adıyaman kentsel dönüşümde son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Kentsel dönüşüm tek seferde yapılmalı!

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Kentsel Dönüşüm Kurulu kurulması gerektiğini söyleyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşümün kısır döngüye dönmemesi için tek seferde yapılması gerektiğini söyledi. 

Adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kentsel dönüşüm kapsamında kaçak olan riskli binalar yıkılıyor ve depreme dayanıklı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? İşte tüm merak edilenler...

İMSİAD bursa kentsel dönüşüm Haberi

İMSİAD bursa kentsel dönüşüm

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir açıklama yayınladı.


Gökçadır, "En önemli gündemimiz, deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı vatandaşlarımızı güvenli ve nitelikli konut sahibi yapmak olmalıdır. Bunun için kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz" diye konuştu.


Ülkemizde yaşanan depremlerde binlerce insanımız hayatını kaybederken yüz binlerce konut da hasar gördü. Deprem ülkesi olmamıza rağmen hala 6 milyondan fazla konut riskli durumda. Deprem anında ve sonrasında nasıl davranılacağını bilmenin ötesinde, güvenli yapılara sahip olmak, güvende kalmanın olmazsa olmazı.


Son olarak Çanakkale ve Adıyaman'daki depremler kentsel dönüşümün gerekliliği tekrar hatırlatırken kurulduğu günden bu yana dönüşümle ilgili adımlar atmayı sürdüren İMSİAD konuyu gündemde tutmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İMSİAD Başkanı Adil...