29 / 04 / 2024

İMSİAD kentsel dönüşüm

İMSİAD kentsel dönüşüm

İMSİAD, Sismik İzolasyon (Deprem Yalıtımı) Çalıştayı'nda kentsel dönüşümdeki farkındalık oluşturdu. Kentsel dönüşümde 5 hayati nokta olduğunu belirtti.

Bursa İMSİAD kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirdi!

İMSİAD, düzenlediği ‘Sektörel Bilgilendirme Toplantısı’nda üyelerinin inşaat sektörünün en öncelikli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusunda en doğru bilgileri almalarını sağladı.

İMSİAD Yıldırım'daki kentsel dönüşümü masaya yatırdı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşümü masaya yatırdı...

İMSİAD kentsel dönüşüm için toplandı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği İMSİAD, 'Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' konulu toplantı düzenledi. Toplantıya Bursa inşaat sektörüne yatırımlarıyla yön veren 60'dan fazla İMSİAD üyesi katıldı...

Müteahhitlerden rant eleştirilerine tepki: Kentsel dönüşüm yapacak kimse bulunamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD)  Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Demir, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Kentsel dönüşüm, şehirlerin modern ve güvenli bir geleceğe adım atması için oldukça önemlidir. Yeni yapılan düzenlemelerle bu dönüşüm sürecinin hem daha verimli hem de daha adaletli ilerlemesi amaçlanıyor.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 560 bağımsız birim yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci uygulama etabında 560 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için uzlaşı oranı yüzde 50'yi geçti!

Adıyaman'da Mara ve Musalla mahallelerinde başlayan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 147 hak sahibinden 76’sıyla uzlaşı sağlandı.

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm tek seferde yapılmalı!

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Kentsel Dönüşüm Kurulu kurulması gerektiğini söyleyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşümün kısır döngüye dönmemesi için tek seferde yapılması gerektiğini söyledi. 

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi!

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi, 11 binada toplamda 20 bağımsız bölüm yıkıldı.

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar yapılıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşma sağlanan yapılar bir bir yıkılıyor. 

İMSİAD kentsel dönüşüm Haberi

İMSİAD kentsel dönüşüm
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), bir sivil toplum kuruluşu kimliğiyle Türkiye'de ilk kez, Sismik İzolasyon (Deprem Yalıtımı) Çalıştayında inşaat ve gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek kentsel dönüşüm konusunda farkındalık yarattı.


BTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü yetkilileri, RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, akademik oda temsilcileri, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat ve Mimarlık bölümleri öğretim üyeleri, Deprem İzolasyon Derneği yönetimi başta olmak üzere, inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ilgi gösterdi.


Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, dernek himayesinde kurdukları komisyonlarla sektöre katkı sağladıklarını söyledi. Bunlardan biri olan ARGE komisyonuyla,...