05 / 05 / 2024

İnegöl Beylik Hanı restorasyon

İnegöl Beylik Hanı restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restore ediliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili hazırladıkları proje sayısının 450’yi bulduğunu belirterek, İnegöl’de de tarihin yeniden canlanacağını söyledi.

1935'te Milli Emlak Müdürlüğü'nden 13 bin 977 TL'ye satılık han!

1935 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Mercan Ağa Mahallesi'nin Çakmacılar yokuşunda yer alan Yusufyan Hanı 13 bin 977 liraya satılmış.

Bingöl Abdulhamid Han Camisi ne zaman ibadete açılacak?

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığı Müftülük Personel Şube Müdürü Ekrem Ayık, TOKİ tarafından İnönü Mahallesi’ne yapılan Abdulhamid Han Camisi hakkında henüz yüklenici firma tarafından devir işlemi yapılmadığını söyledi.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa'daki Beylik Han restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa'daki Beylik Han restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restorasyonla yeniden canlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restore ediliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili hazırladıkları proje sayısının 450’yi bulduğunu belirterek, İnegöl’de de tarihin yeniden canlanacağını söyledi.

Bursa Cafer Paşa Hanı restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Cafer Paşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

1997 yılında Minerva Han satılığa çıkarılmış!

1997 yılında Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki 358 metrekare zemin üzerinde 6 katlı tarihi Minerva Han ve Minerva Han'a bağlı Selamet Han, kapalı zarf yöntemi ile satılacakmış.

Fatih'te Güzin Han'ın 4/48 hissesi 5 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından İstanbul'un Fatih İlçesi, Sururi Mahallesi'ndeki 3 katlı, 195,50 metrekare yüzölçümlü hanın 4/48 hissesi 5 milyon TL'ye açık artırma usulü ile ihale ediliyor.

İnegöl'deki Beylik Han restore edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beylik Han'ın tarihi dokusuna uygun olarak onarımı için ihaleye çıktı. 2 yıl önce çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen, Bursa'nın İnegöl İlçesi’ndeki Beylik Han, yapılacak restorasyonla hizmete tekrar açılacak.

YHT İnegöl ihalesi 11 Aralık'ta yapılacak!

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arkasından geçeceği tahmin edilen yüksek hızlı tren hattının Mezitler’den geçirilip İnegöl’den Bursa’ya bağlanacağı belirtiliyor. Yeni projeyle ilgili ihalenin 11 Aralık 2014 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

İnegöl Beylik Hanı restorasyon Haberi

İnegöl Beylik Hanı restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili hazırladıkları proje sayısının 450’yi bulduğunu belirterek, İnegöl’de de tarihin yeniden canlanacağını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elvas ile birlikte İnegöl’de 500 yıllık tarihi olan ve 2013 yılında meydana gelen yangında tamamen harabeye dönen Beylik Hanı’nda yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’mızda bulunan ecdat yadigarı eserleri ve tüm tarihi değerleri ayağa kaldırıyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla artık Bursa, tüm dünyaya örnek olacak konuma geldi. Artık Bursa’mız,...