03 / 05 / 2024

inegöl imar

inegöl imar

İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. İnegöl'deki trafik, çevre ve imar konularında odanın meclis üyelerinin talepleri anlatıldı.

İnegöl'de imar konuşuldu!

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İmar ve şehircilik Müdürlüğünde görevli personel ile bir araya geldi. İnegöl ve ülke gündemine ilişkin istişareler yapıldı.

İnegöl'de proje atağı!

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegölspor tesisleri Baykoca mahallesinde hayat bulacak. TOKİ konutlarının altında bulunan belediyemize ait alanda yapılacak olan modern tesisler İnegölspor'a hizmet verecek.

Kaçak yapıyla mücadeleye muhtar desteği!

İnegöl'de 30 Mart yerel seçimleri ile mahalleye dönüşen yerleşim birimlerindeki kaçak yapılaşmayı önleyici tedbirlerin alınması ve söz konusu mahallelerdeki yeni yapılacak inşaatlarda izlenecek yolla ilgili mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

İnegöl Belediyesi, asılsız imar paylaşımları için harekete geçti!

Bursa İnegöl Belediyesi, sosyal medya üzerinden yapılan Çevre Yolunda İmara Açılması An Meselesi’’ başlıklı arsa ilanı hakkında işlem başlattı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İnegöl'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

İnegöl Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, "Fiilen kullanılan yapılar, hukuki haklardan yoksun olduğu için milli servet kaybına neden oluyor." diye açıklama yaptı. 

inegöl imar Haberi

inegöl imar

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ziyarette bulundu. Belediye Encümen Salonu’nda yapılan ziyarette İnegöl’deki trafik, çevre ve hava kirliliği sorunları, yeşil alan ve meydanların yetersizliği ve bazı imar uygulamaları hakkında konuşuldu. 


Ziyaret sırasında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, “İlçe merkezindeki bazı caddelerde sabah ve akşam saatlerinde trafik akışında tıkanıklıklar oluyor. Düzensiz araç parkları da sıkışıklığı tetikliyor. Meclis üyelerimiz uzman bir ekibin bu sorunları incelemesi ve daha fazla büyümeden çözüm üretmesini bekliyorlar” şeklinde konuştu.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ziyaretlerinden ve şehrin sorunlarına karşı ilgisiz kalmamalarından dolayı teşekkür ederek “Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi’nin oluşturduğu teknik bir ekip ilçemizdeki trafik akışını rahatlatmak için mastır plan hazırlıyorlar. İnegöl’de 300 bin kişi yaşıyor ve araç sayısı da 64...