18 / 05 / 2024

inegöl mobilya müzesi

inegöl mobilya müzesi

Türkiye'de mobilya üretiminin önemli merkezlerinden İnegöl ilçesinde, mobilya ve ağaç sanayisinin 1523 yılından bu yana geçirdiği tarihsel sürecin ele alınacağı müzenin temeli törenle atıldı...

İnegöl Mobilya Fuarı 21-26 Mart'ta başlıyor!

Her yıl Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen İnegöl Mobilya Fuarı, nisan ayının ilk haftasında açılacaktı. Ramazan dolayısıyla tarihler geri çekildi ve 21-26 Mart'ta düzenlenmesine karar verildi.

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının ihalesi tamamlandı!

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapımı projesi için yapılan ihale tamamlandı. Bina, Selçuklu mimarisine uygun 3,5 kat olacak şekilde, mevcut İnegöl Emniyet Müdürlüğü binasının yanında yer alan arsa üzerinde 4 bin 200 metrekare alanda inşa edilecek...

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de açılacak!

Erol Tabanca'nın 10 milyon dolar harcayarak yaptığı OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de açılacak.  

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.

İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde vurgun iddiası!

İnegöl Tapu Müdürlüğünde vurgun iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

inegöl mobilya müzesi Haberi

inegöl mobilya müzesi


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Mahallesi'nde düzenlenen "İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi (MASAM)" temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "dünyanın ilk müstakil mobilya müzesi"nin burada inşa edileceğini söyledi. 


İlçede mobilyacılığın geçmişinin 1523'e kadar uzandığını belirten Aktaş, at arabası tekerleği, takunya, tahta sandalye, küçük ev mobilyaları, ekmek dolapları ve çeyiz sandıklarının üretimiyle başlayan üretimin, büyük ölçekli imalathanelere dönüştüğünü bildirdi. 


Mobilya sanayisinin temsilcilerinin bayilikler açmaya başladığına işaret eden Aktaş, "Sadece Bursa ve bölgesine mal satarken İstanbul'u, Trakya'yı keşfetmişiz. Velhasıl Türkiye'nin 81 vilayetine, 900 küsur ilçesine pazarlama yapmışız. Şimdi Çin'e gidiyoruz, Amerika'ya fuarlara gidiyoruz. İtalya'ya, İspanya'ya gitmek zaten çok sıradan şeyler oldu" dedi. 


Aktaş, ilçenin mobilyada 2023 yılı ihracat hedefinin 1 milyar dolar olduğunu anlattı. Bu hedefin 2020'ye varmadan yakalanacağına inandığını vurgulayan Aktaş, şöyle...