04 / 05 / 2024

ingiltere Hobbit Evi

ingiltere Hobbit Evi

Mimar Arthur Quarmby’nin 41 yıl önce inşa ettiği ‘Hobbit Evi’nin eşi benzeri yok. Gizli bir tünelden girilebilecek olan bu evin neredeyse tamamı da yine yerin altında.

İngiltere'nin en küçük evi satılıyor!

İngiltere'nin kuzey doğusunda bulunan Grimston Park'taki ülkenin en küçük evi satılıyor. 16 metrekare büyüklüğündeki ev için 235 sterlin isteniyor. 

Bob Marley’in İngiltere'deki evi satılıyor!

Bob Marley'in İngiltere'de yaşadığı sırada Bloomsbury dairesi 1.65 milyon sterline satılıyor. 

Charles Darwin’in İngiltere'deki evi 1.3 milyon dolara satılıyor!

Bir zamanlar Charles Darwin'in yaşadığı İngiltere Ramsgate’deki sahil evi 1.3 milyon dolardan satılığa çıktı.

ABD'li Mimar Steve Areen 9 bin dolara hobbit evi yaptı!

ABD'li gezgin mimar Steve Areen, ziyaret ettiği Tayland'da 6 haftada  9 bin dolar para harcayarak sıfırdan bir ev inşa etti.  Yapı için aircrete isimli bir malzeme kullanan Areen'in evi hobbit evlerine benzetildi...

Erkanlı Holding’ten İngiltere'de Univa Evi Projesi!

Erkanlı Holding, Experience Investment ile İngiltere Cardiff'te yapımına başladığı yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa’yı tanıttı. Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, Univa Evi Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Londra'daki evi satışa çıktı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Londra’nın Islington kentinde bulunan 5 katlı evi 3.75 milyon sterline (yaklaşık 27.5 milyon TL) satışa çıktı.

Sivas’taki 17 Hobbit evi hizmete giriyor!

Sivas Belediyesi tarafından “Yüzüklerin Efendisi” filmindeki “Hobbit evleri”nden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na inşa edilen yeni yamaç evleri bu ay sonunda hizmete açılıyor.

Sivas'a 17 Hobbit Evi daha geliyor!

Sivas Belediyesince, Paşabahçe Mesire Alanı'nda yaptırılan "Hobbit Evleri" olarak da adlandırılan yamaç evlerinin sayısı, yoğun ilgi nedeniyle artırılacak.

İngiltere'deki Molly'nin Evi satışa çıktı!

İngiltere Warwickshire bölgesindeki Molly'nin Evi adlı kale satışa çıktı. 1980'lerde inşa edilen ülkenin en küçük kalesi, 550 bin pounda satılıyor.

İngiltere'de yaşayan yaşlı çift hayallerindeki evi çok ucuza yaptı!

İngiltere'nin Somerset bölgesinde 9 yıldır karavanda yaşayan yaşlı çift ellerindeki az parayla müstakil bir ev yapmak için yola çıktılar. Çiftin evi 100 bin pound'a tamamlandı.

3 günde lüks villa yaptılar!

Magic Green Homes isimli tasarım ofisi hem az paraya hem de kısa sürede 'hobbit evi'ni andıran lüks villalar yaptı.

David Beckham, İngiltere'de 22.4 milyon TL'ye kır evi aldı!

Beckham Ailesi İngiltere'nin Cotswolds Bölgesi'nde 5 milyon sterlin (22.4 milyon TL) değerinde bir malikane satın aldı. Geçen yıldan beri bir kır evi arayan futbolcu David Beckham ve Moda tasarımcısı Victoria Beckham sonunda aradıklarını evi buldu.

İşte İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Çankırı'daki evi!

Dedeleri Çankırılı olan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Kalfat Köyü'ndeki evi görüntülendi. Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köylüleri, Johnson'un sülalesinin bölgede "Sarıoğlangiller" olarak adlandırıldığını söylediler.

ingiltere Hobbit Evi Haberi

ingiltere Hobbit Evi

İngiltere’nin Batı Yorkshire tarafında olan ev, Upper Holme Vadisi manzaralı. 82 yaşındaki Quarmby’nin 41 yıl önce tasarladığı inanılmaz güzellikteki bu yer altı evini yapmak 18 ay almış. Yıllardır yerin altına gizlenmiş bu mağara-ev’de yaşayan mimar ve ailesi, şimdilerde 700 bin sterline (yaklaşık 3 milyon TL) evi satmaya karar verdi. İşte bu ilginç yeraltı sarayından kareler…