22 / 07 / 2024

İnikli Camii yenileniyor

İnikli Camii yenileniyor

Tarihi ve kültürel mirasa yapılan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de tarihin ayağa kaldırılması için yoğun çalışma dönemine girdi.

Ordu'daki İkizce Laleli Camii yenileniyor!

Ordu'da 500 yıllık tarihe sahip olan İkizce Laleli Camii Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Tarihi Tepecik Camii yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele’deki Tarihi Tepecik Camii restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Osmangazi İmam-ı Azam Camii yenileniyor!

Osmangazi Belediyesi, ibadetin yanı sıra vatandaşların buluşma noktası olan camilere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Kayseri Safa Camii yenileniyor!

Geçtiğimiz aralık ayında çıkan yangında büyük oranda hasar görerek kullanılamaz hale gelen Safa Camii’nin Melikgazi Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde tadilatı yapılarak yeniden ibadete açılacak.

Bağcılar’da camiler kentsel dönüşümle yenileniyor!

Bağcılar’da camiler kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Bir süre önce Demirkapı Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen Bedir Camii’nin temeli törenle atıldı.

Bursa Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın talepleri doğrultusunda tüm eksiklikleri giderilen ve daha önce açık olan orta avlusunun üzeri tamamen kapatılan Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde incelemelerde bulundu.

Konya Boyalı Hoca Camii yenileniyor!

Yarım asırdan fazla tarihe sahip olan Boyalı Hoca Camii, yenileniyor. Boyalı Hoca Camii, hayırsever iş adamı Bahattin Koçak’ın da desteğiyle şimdilerde yeniden inşa ediliyor.

Düzce Akçakoca Merkez Camii çevresi yenileniyor!

Akçakoca Merkez Camii çevresi düzenleme çalışmaları kapsamında, önceden planlanan Tarım Kredi Kooperatifi Binası ve SGK binalarının yıkım çalışması gerçekleşti.

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Giresun Osmaniye Camisi'nin etrafı yenileniyor!

Osmaniye Mahallesi Camii etrafı tamamen yenileniyor. Mahalle sakinlerinin ve görevlilerin Belediye Başkanı Kerim Aksu’dan talep ettiği çalışmada son rötuşların yapıldığı açıklandı.

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresi yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresinin düzenlenmesi ile nikah sarayının bölgeye kazandırılması planını cami cemaati ile paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah namazının ardından camide bir sunum gerçekleştirdi.

Manisa Kestanedere Mahalle Camii yenileniyor!

Alaşehir ilçesi Kestanedere mahalle camii Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ın talimatıyla yeni görünümüne kavuşuyor.

Ordu Samur Camii yenileniyor!

Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor. Taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor.

İnikli Camii yenileniyor Haberi

İnikli Camii yenileniyor

Tarihi ve kültürel mirasa yapılan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de tarihin ayağa kaldırılması için yoğun çalışma dönemine girdi. Sadece Müslümanlar için değil Hıristiyanlar için de büyük önem taşıyan İznik'in evrensel bir değer olarak dünya gündemine taşınması amacıyla bu bölgedeki çalışmalara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, İnikli Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 300 yıllık camiyi de ayağa kaldırmak için restorasyon çalışmalarını başlattı. Tarihi camide devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnikli Camii'nin Bursa genelindeki 5 ahşap camiden biri olduğunu hatırlattı. Bu özelliği ile mimari açıdan önem taşıyan caminin tavandan zemine, ahşap işçiliklerinden duvardaki süslemelere kadar büyük bir titizlikle ele alındığını ifade eden Başkan Altepe, “Büyükşehir sınırlarına sonradan dahil olan tüm...