13 / 05 / 2024

inkilap abidesi

inkilap abidesi

1936 yılında İstanbul'a İnkilab Abidesi yapılacakmış. Abide'nin yapılacağı yer için İstanbul'da bir çok yere bakmışlar ve en uygun yer olarak Dolmabahçe'yi seçmişler. Abide'nin önüne merasim meydanı da yapacaklarmış.

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

1957 yılında İETT mensupları için Şişli Hürriyet Abidesi civarında site inşa edilmesine karar verilmiş.

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi 18 Mart'ta açılacak!

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisindeki Şehitler Abidesi'nin ismini taşıyacak olan cami 18 Mart'ta açılacak.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

Beştepe'de 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılışı yapıldı!

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı. Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

İşte 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin detayları!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara'da inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde düzenlenecek anma programı ile açılacak. 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin genel özellikleri açıkladı.

Adana'daki 6 dev projede son durum!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın itibar abidesi olacak 6 dev projenin yanı sıra kentin geleceğine yön verecek projeleri de art arda uygulamaya koyacaklarını açıklamıştı. İşte o projelerde son durum...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

New York'taki 5 Pointz binaları yıkıldı!

New York'taki Queens bölgesinde kümlerine göre "grafiti mabedi", kimilerine göre de bir "çirkinlik abidesi" olarak nitelendirilen "5 Pointz" adlı binalar, grafiti sanatçılarının karşı koymasına rağmen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkıldı.

5 Pointz kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Grafiti sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapan "sokak sanatı abidesi" 5 Pointz adlı bina, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yerle bir edildi. New York'taki 5 Pointz kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

inkilap abidesi Haberi

inkilap abidesi

İnkılap Abidesi

Dolmabahçe üstünde yapılması münasip görüldü


İstanbul'da yapılacak olan Büyük İnkilap Abidesi yeri hakkında şimdiye kadar bir çok yerler içinde en muvaffık saha olarak Dolmabahçe üstünde bulunan eski taşlık yeri münasip görülmüştür. Burası denize hakim ve limanın her tarafından görülebilecek vaziyette olduğundan diğer yerlere tercih edilmektedir.


Bu sahada noksan kalmış bir binanın kaide temelleri mevcut olduğundan abidenin burada kolayca yapılması mümkün olacaktır. Saha milli emlak meyanında olduğundan istimlak masrafı pek azdır. Civarda ki araziden bir kısmı buraya ilhak edilecektir. Bu suretle abidenin önünde bir merasim meydanı da vücuda getirilecektir.


Akşam Gazetesi 16 Teşrinievvel (Ekim) 1936


Abdullah Kutalmış...