28 / 04 / 2024

Innovative Timber Systems

Innovative Timber Systems

Sekiz katlı “Graphite Apartments”da beton ve çelik kadar dayanjklı olan ladin ağacından elde edilen masif panolar kullanılıyor. Avusturya’da üretilen bu panolar iç ve dış duvarlar; tavan ve zeminlerde kullanılıyor

Timber Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Timber Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özcan tarafından kuruldu.

Noa Systems Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Noa Systems Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Furkan Kaan Titiz tarafından kuruldu.

TMSF Isystems Petrol'ü 47.4 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Isystems Petrol ve Doğalgaz Mühendislik Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 47 milyon 400 bin TL muhammen bedelle satışa sundu. 

Timber One Restorasyon Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Timber One Restorasyon Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Erişgin tarafından kuruldu.

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile fevzi Sezer tarafından kuruldu.

Smart Innovative Technologies İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Innovative Technologies İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bakhtiyor Khajıkhanov, Bayram Hanoğlu ve Uğur Akın tarafından kuruldu.

Synergy Systems Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Synergy Systems Mühendislik Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kasım Emre Sarıkoç tarafından kuruldu.

İnşaat sektörünün geleceği Londra’da konuşuldu!

Büyük ölçekli ve küresel düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılayan yüzde 100 yerli teknoloji şirketi ENKA Systems, bu sene 4. kez Londra’da düzenlenen Digital Construction Week 2018 etkinliğinde yer aldı. 

Global Innovative Solutions Enerji Limited Şirketi kuruldu!

Global Innovative Solutions Enerji Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Leila Abbası, Hakon Rugland, Mahdı Badılızadeh ve Majıd Shıvapour ortaklığında kuruldu.

Ucs Green Systems İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ucs Green Systems İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ebrahım Ghazızadeh ve Hamed Khezerı ortaklığında kuruldu. 

ENKA, yazılım şirketiyle Avrupa'ya açılıyor!

Enka Şirketler Grubu'nun yazılım şirketi ENKA Systems, Avrupa'ya açılıyor. Şirket, dev şantiyeleri yöneten grupların yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçen yıl kurulmuştu. ENKA Systems, dünya çapında yazılımlar üreten bir teknoloji şirketi olmayı hedefliyor.

Gulf Systems Tranding İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gulf Systems Tranding İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tarfı Al Kendi tarafından kuruldu.

İnnovative Designs Medikal Makina Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

İnnovative Designs Medikal Makina Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi Hanı A.M. Alhouranı tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Innovative Timber Systems Haberi

Innovative Timber Systems

Londra’da yükselen sekiz katlı Graphite Apartments, alışık olduğumuz apartmanlardan çok farklı. Tamamen tahta ile inşa edilen bu apartman, dünyanın en uzun tahta apartmanlarından birisi. Üç sene önce inşaatı gerçekleşen bu apartmanda 15 cm kalınlığında ve 9 m uzunluğunda ladin panolar kullanıldı. Avusturya’da üretilen bu panolar, apartmanın iç ve dış duvarlarında, tavan ve zeminlerinde kullanıldı. Apartmanın merpenleri bile çapraz lamine paneller ile inşa edildi.


1990’lı yıllarda Avrupa’da geliştirilen Çapraz Lamine Paneller (CLT), en yeni tahta malzemeler arasında yer alıyor. CLT, beton ve çeliğin yerini alabilecek kadar dayanıklı bir malzeme.


The New Yok Times gazetesine göre Avrupa’da oldukça popüler olan bu malzeme, ABD’de de hızla yayılıyor. Bunun nedeni daha ekonomik ve ekolojik bir ürün olarak değerlendirilmesi.


Innovative Timber Systems şirketinin sahibi Pete McCrone ise...