04 / 05 / 2024

inönü stadı kazı çalışmaları

inönü stadı kazı çalışmaları

Stat kazısında tonozlu tarihi yapı ortaya çıktı, ihbar üzerine İstanbul Arkeoloji Müzeleri inceleme başlattı. 3 No'lu Koruma Kurulu son kararında "herhangi bir kalıntıya rastlanması durumunda, uygulama durdurulacak" demişti...

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Manisa’daki inşaatın temel kazısında 5 katlı apartman hasar gördü!

Manisa Yunusemre’de , bir inşaatın temel kazısında bitişikteki apartman hasar gördü. Apartman sakinleri tahliye edildi.

İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı!

Yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Malatya İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı. Kapalı tribünün yıkımı sırasında çalışmaları izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Malatya İnönü Stadı'nın millet bahçesi olması kararının ardından çalışmalar başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki gösterdi.

Malatya İnönü Stadı'nın yıkım ihalesi yapıldı!

Malatya İnönü Stadı, millet bahçesine dönüştürülmesi için yıkılacak. Stadın ihalesi gerçekleşti. ihaleyi 2 milyon 200 bin TL teklif veren Gülten Alagaş kazandı.

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Gündoğdu tarafından kuruldu. 

Malatya İnönü Stadı bu yıl yıkılacak!

1970 yılında kullanılmaya başlanan Malatya İnönü Stadı müsabakalara veda etti. Stadın bu yıl içinde yıkılması planlanıyor.

Cebeci İnönü Stadı yıkılacak!

Başkent'in en büyük stadyumu olan Cebeci İnönü Stadı yıkılıyor. Yıkılacak stadyumun yerine 3 bin 500 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacak.

Malatya İnönü Stadı yıkılacak!

Malatyaspor'un TOKİ'ye devredilecek olan stadı İnönü Stadı yıkılacak. TOKİ yıkıma Haziran ayında başlayacak.

Malatya İnönü Stadı kapatıldı!

TFF heyeti, Malatya İnönü Stadı'nda incelemelerde bulundu. Heyetiin, statta Nisan ayına kadar futbol oynanamayacağı yönünde rapor vermesi üzerine, Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi de iç saha maçları için İstanbul’da stat aramaya başladı.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

Vodafone Arena'nın mimarisi BJK İnönü Stadı'ndan iyi olacak!

Beşiktaş Kulübünün iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Metin Albayrak, inşası devam eden Vodafone Arena'nın tamamlanmasıyla, önemli bir eşiği aşacaklarını belirtti.

inönü stadı kazı çalışmaları Haberi

inönü stadı kazı çalışmaları


Yıkımı devam eden İnönü Stadı tribünlerinin altında tonozlu tarihi eser kalıntıları görüntülendi. Bir vatandaş tarafından çekilerek sosyal medya aracılığıyla Radikal’e ulaştırılan fotoğraflar, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Koruma Bölge Kurulu’na iletildi. Müze kalıntının incelenmesi için arkeolog görevlendirdi.


Kurul, 7 Mayıs’ta verdiği kararda stadın altından tarihi eser çıkması durumunda inşaatın durdurulması gerektiğini belirtmişti. 3 No’lu Koruma Kurulu ayrıca “Uygulama sırasında 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek herhangi bir kalıntıya rastlanması durumunda, uygulamanın durdurularak müze müdürlüğü ve kurula bilgi verilmesine” karar verdi.


KALINTILAR BİLİNİYORDU...


Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2012’de hazırlanan bir raporda İnönü Stadı yapılmadan önce aynı alanda saray atlarının bakıldığı İstabl-ı Amire yapısı, Saray Tiyatrosu ve iki adet gazhane binası bulunduğu fotoğraflarla belgelenmişti. Aynı raporda stadın altından geçen 6 metre genişliğinde-3 metre...