24 / 07 / 2024

inşaar yasağı bölgeler

inşaar yasağı bölgeler

Akarsularda su akış kesitinin daralmasına neden olan ve su akışını engelleyip taşkınlara neden olabilecek yapılar inşa edilemeyecek.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! İşte Kırklareli’de toprak yatırımı için fırsat bölgeler!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden Kırklareli’de toprak yatırımı için halen fırsat olan bölgeleri paylaştı. 

Yatırımcılar dikkat! Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder

Türkiye genelinde konut satış fiyatları yükselmeye devam ederken, belirli şehir ve bölgeler ekstra artış oranlarıyla öne çıkıyor. Ekonomist Mert Başaran, konut almak isteyenlerin dikkatini önemli bir noktaya çekti:  “Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder” dedi.  

İnşaat yasağına uymayan Sinpaş'a belediyeden yüklü ceza!

T24 yazarı Candan Yıldız, Marmaris Belediyesi'nin, Sinpaş'a yaz dönemi inşaat yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kestiğini belirtti.

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Yatırımcılar dikkat! 50 -60 bin lirayla arazi alınacak bölgeler

Arsa, arazi ve toprak yatırımına gün geçtikçe ilgi artıyor. Küçük bütçelerle yapılan yatırımların birkaç yıl içinde katlanarak değer kazandığını belirten Aksel Melkonyan, 50 -60 bin TL bütçe ile yatırım yapılacak yerleri açıkladı. İşte Denizli, Manisa ve Bilecik'teki o bölgeler

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Depremlerin ardından Antakya için korkutan tablo ortaya çıktı! Olası Antakya depremi için o bölgeler işaret edildi...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Antakya'da araştırma yapan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, Antakya için korkutan tabloyu gözler önüne serdi. O bölgeleri işaret eden Kadıoğlu, yapılaşma olmamalı dedi. 

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından değişik bölgeler için gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez farklı bir uzman, uzun süredir gündeme gelmeyen bölgede 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

inşaar yasağı bölgeler Haberi

inşaar yasağı bölgeler

Akarsu yataklarında, taşkın kontrol tesislerinde, akarsular üzerinde, köprülerin altında veya akarsular üzerinde bulunan menfezlerin içinde su akış kesitinin daralmasına neden olan ve su akışını engelleyerek taşkınlara yol açacak yapılar yapılamayacak. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü imzalı "Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdı. Yönetmeliğe göre; taşkın ve rüsubat kontrolü için akarsu yataklarında yapılacak düzenlemelerle alınacak önlemler belli oldu.

Yönetmeliğe göre, akarsular üzerinde taşkın ve rüsubat kontrolü için tasarlanacak sel kapanı, bağlama, akarsu ıslahlarıyla akarsular üzerinde tasarlanacak köprü ve menfez gibi sanat yapılarının yanı sıra akarsu yatakları ve mücavirlerinde yapılacak düzenlemelerle diğer çalışmaları kapsıyor ve baraj ve göller kapsam dışı bırakılıyor.
 
Akarsu yataklarında, taşkın kontrol tesislerinde, akarsular üzerinde yer alan köprülerin altında veya akarsular üzerindeki menfezlerin içinde...