02 / 05 / 2024

inşaat bitmeden tapu verilir mi

inşaat bitmeden tapu verilir mi

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Anagayrimenkulün tümünün mülkiyeti kat mülkiyetine çevrilmeden o gayrimenkulün yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamıyor. Peki, daireler bitmeden kat irtifak tapusu verilir mi?

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı tamamlanan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler gerçekleştirdi.

İnşaat firmalarında dijital para dönemi!

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden binalarda ders verilmeye başlanması öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehdit ediyor…

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

Hükümet inşaat sektörünü destekliyor!

Hükümet inşaat sektörüne destek vermeye devam ediyor. KDV ve tapu harcı indirimi, konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, sektör için başlatılan uygulamalarla satışların artması hedefleniyor.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

Kentsel dönüşüm bitmeden inşaat halindeki daireye taşındı!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden, dönüşüm nedeniyle başka yere taşınan daire sahiplerinden Mustafa Engininsan, kirayı ödeyemeyince inşaat halindeki evine taşındı...

Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet destekleriyle başlatılan ve süresi uzatılan tapu ve KDV indirimi hakkında konuştu. Nemli, ''Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor'' dedi.

Semih Saygıner'den İnanlar İnşaat'a tapu davası!

Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner, FETÖ'ye üye olduğu iddia edilen ve tüm mal varlığına el konulduktan sonra yurtdışına kaçan İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan'a 1 milyon 390 bin liralık tapu davası açtı.

2017 inşaat sektörünün yılı olacak!

Tapu harçlarında yapılan indirim ile ilgili olarak inşaat sektörü temsilcilerinden olan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ve MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu görüşlerini belirtti.

inşaat bitmeden tapu verilir mi Haberi

inşaat bitmeden tapu verilir mi

Bir ev satın almak istediğinizi, bütçenize uygun bir ev bulduğunuzu ve bu evin henüz inşaatı bitmemiş bir yapı içerisinde olduğunu düşünelim. Bu tür ev ilanları ile sık sık karşılaşmak mümkün. İnşaatı bitmemiş yapıdan ev almak bazen avantajlı olsa da kimi zaman beraberinde sorunlar da getirebiliyor. 

Kaba ve ince inşaatı bitmiş ancak resmi prosedürleri tamamlamamış olan evler de natamam olarak gözüküyor. Kat mülkiyetinin tescili, ancak inşattı bitmiş ve iskan izni alınmış bir yapıda sağlanabiliyor.

Ancak yasal olarak inşaatı bitmemiş bir eve kat irtifakı tapusu alınabiliyor. Kat irtifakı tapusu inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

KAT İRTİFAKI NEDİR?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na...