17 / 06 / 2024

inşaat değerleme kitapları

inşaat değerleme kitapları

Ekonomi, finans, hukuk, işletme yönetimi, pazarlama ve satış, muhasebe (inşaat muhasebesi ayrı bir ihtisas olarak görülüyor), gayrimenkul değerleme vb. konularda sektörel çalışmalar gün geçtikçe artıyor.

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

İnşaat sektöründe yeniden değerleme sorunu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İnşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorunu' başlıklı yazısı...

Martı GYO 2021-2022 dönemi için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

Martı GYO tarafından 1 Nisan 2021-31 Mart 2022 hesap dönemi içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti almak üzere Aden Gayrimenkul Değerleme'nin seçilmesine karar verildi.

Ck Değerleme İnşaat Ve Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ck Değerleme İnşaat Ve Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Coşkun Kurt tarafından kuruldu.

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Şendal Arslan tarafından kuruldu.

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Omurga Gayrimenkul, 2021 yılı değerlemesi için Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Nurol GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu seçti!

Nurol GYO'nun 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve/veya Nova Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi. 

Doğuş GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde portföyüne alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.veya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Alarko GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu seçti!

Alarko GYO'nun portföyünde mevcut bulunan her bir varlık için "TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi. 

İdealist GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

İdealist GYO'nun 2021 yılı için değerleme şirketinin Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. olarak belirlenmesine, ‘'Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile ‘'Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'' firmalarına değerleme yaptırılmasına karar verildi. 

Yapı Kredi Koray GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Yapı Kredi Koray GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde şirket tarafından portföyüne katılacak ve değerleme gerektiren varlıklarla ilgili değerleme yapmak üzere, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi.

Trend GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

Trend GYO'nun değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme şirketi olarak Yetkin Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin Değerleme Şirketi olarak seçilmesine karar verildi.

inşaat değerleme kitapları Haberi

inşaat değerleme kitapları

Büyük ölçüde ulusal sermayenin yönettiği Türkiye inşaat sektörü, yüzlerce meslek kolunu ilgilendirmesi nedeniyle istihdama büyük katkı sağlıyor. Türkiye'deki toplam istihdamdan yüzde 6,7 pay alan inşaat sektöründe 2015 yılı Ocak ayı itibarıyla 1 milyon 697 bin kişi istihdam ediliyor. Ulusal ve uluslararası alanda büyük bir deneyime ve potansiyele sahip olan sektör, kendisine bağlı 250'den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliğiyle "lokomotif sektör" olarak adlandırılıyor.


Sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini bu sektördeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren alt sektörlerin katkısı da dikkate alındığında, inşaat sektörünün GSMH içindeki payının yüzde 30 seviyelerine çıktığı gözleniyor. Sektörün yoğun etkileşim içinde olduğu alt sektörleri şu şekilde sayabiliriz: Yurtiçi müteahhitlik hizmetleri ve belgelendirme, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, teknik müşavirlik hizmetleri, gayrimenkul, finans, iş ve inşaat makineleri, inşaat malzemeleri...