03 / 05 / 2024

inşaat emlak vergisi

inşaat emlak vergisi

Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisi için ilk taksit dönemi devam ediyor. Peki, yeni inşa edilen bir binadan ev aldığınızı düşünelim. Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?

Aga Grup İnşaat Emlak Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret'in merkez nakli yapıldı!

Aga Grup İnşaat Emlak Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret'in merkez nakli gerçekleştirildi. Aga Grup İnşaat Emlak Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret'in merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Rotta İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rotta İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nazmi Laçin tarafından kuruldu.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

Ankara İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı yapım ihalesi tamamlandı!

Milli Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı Bağlıları Ve Müsteşarlık Ankara inşaat Emlak Bölge Başkanlığı 2015/31573 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Ofton inşaat, Emlak 2015 Fuarı'nda projelerini sergiledi!

Ofton inşaat, Emlak 2015 - Konut, işyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle katıldı.

Ofton İnşaat Emlak 2015 Fuarı’na kaç projeyle katılacak?

Ofton İnşaat, Emlak 2015 – Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle katılacak.

Ofton İnşaat Emlak 2015 Fuarı'na 4 projeyle katılıyor!

Ofton İnşaat, Emlak 2015 – Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle katılacak.

MG Grup Turizm İnşaat Emlak Reklam İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MG Grup Turizm İnşaat Emlak Reklam İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Ömer Buğu ve M.Helal Khalıl Abdalla ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 2 Kasım'da Eyüp'de kuruldu.

Alwajieh İnşaat Emlak Nakliye Gıda Tekstil Mobilya İthalat İhracat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Alwajieh İnşaat Emlak Nakliye Gıda Tekstil Mobilya İthalat İhracat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Abdullah Alsebaeı tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Ekim'de Fatih, Kemal Paşa Mahallesi, Atatürk Bulvarı'nda kuruldu.

Yeni inşaat emlak vergisi uygulaması nasıl?

Taşınmaz satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Peki, satın alınan taşınmaz mal yeni inşaatsa emlak vergisi nasıl ödenir? Kanun gereğince yeni inşaat emlak vergisi uygulaması nasıl?

Emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksitler için ise emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak..

Öz ve Uzuner İnşaat Emlak Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Öz ve Uzuner İnşaat Emlak Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi, Galip Kılıç Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 20 Ekim'de Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi'nde açıldı.

Fadi İnşaat Emlak Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fadi İnşaat Emlak Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Omar Mousellı tarafından 100 bin TL sermaye ile 9 Ekim'de Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi, İstiklal Caddesi'nde kuruldu.

inşaat emlak vergisi Haberi

inşaat emlak vergisi

Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisi için ilk taksit dönemi devam ediyor. 1. taksitlerin en son 1 Haziran'da ödeneceği emlak vergisinde; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


Vergi mükellefiyeti taşınmaza sahip olunan tarihi takip eden sene başlıyor. Örneğin 2014 yılı içerisinde bir ev aldığınızı düşünelim. Bu sene içerisinde ilk ödemelerinizi yapmanız gerekiyor.


Peki, satın aldığınız ev yeni inşaat ise vergi ne kadar ödenir?  Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?


Vergi mevzuzatına göre yeni ev alanlara emlak vergisi indirimi uygulanıyor. Yeni inşa edilen binalardan konut alan mükelleflere, emlak vergisi için beş yıl süre ile  “geçici muafiyet” uygulanıyor.


Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca,...