30 / 04 / 2024

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır

Bir yapı inşa edilirken, inşaat alanının ne kadar olacağı, inşaat emsali ile belirleniyor. İnşaat emsali hesaplamaları, söz konusu arsanın imar planı göz önünde bulundurularak yapılıyor. Peki inşaat emsali ne demek?

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır?

İnşaat yoğunluğu olarak da bilinen inşaat emsali, hayata geçirilecek bir yapının sınırlarını gösteriyor. Buna göre inşaat emsal hesabı nasıl yapılır? İşte inşaat emsal hesabı formülü...

Emekli Bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmesi! Takvim belli oldu! O gün paranız hesabınızda olacak

Ramazan Bayramına sayılı günler kala emeklilerin ne zaman bayram ikramiyesi alacağı merak edilip araştırılıyor. Emekli Bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmesi! Takvim belli oldu! O gün paranız hesabınızda olacak...

Emsal Tasarım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emsal Tasarım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aydın tarafından kuruldu.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaat başlangıç töreni çok yakında!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Zemin Etütleri, ÇED Raporu, Teşvik Belgesi, İmar İzni, İnşaat Ruhsatı yükleniyor" ifadeleri ve "İnşaat Başlangıç Töreni" için "Çok yakında" ifadeleri kullanıldı...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

5 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabı!

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarih itibari ile emsal hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte 5 soruda Yeni İmar Yönetmeliğinde emsal hesabı..

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

İnşaat maliyetini hesaplamanın en pratik formülü: Hesapçı!

Pek çok etkeni dikkate alarak yapılması gereken 'inşaat maliyet hesabı' artık çok kolay. KRC Yapı tarafından geliştirilen, standart ve profesyonel olmak üzere iki sürümü hazırlanan 'Hesapçı', daha proje hazırlanmadan inşaatın maliyetini ortaya koyan bir program.

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

Emsal nasıl belirlenir?

İnşaat alan hesaplamaları arasında emsal hesabı da yer alıyor. Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı emsal oluyor. Peki bir inşaatta emsal nasıl belirlenir?

Emsal hesabı nasıl yapılır?

İnşaat emsali, inşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının imar planları doğrultusunda olması gereken sınırlarının belirlenmesi olarak biliniyor. Peki, emsal hesabı nasıl yapılır?

İnşaat kaks hesabı nasıl yapılır?

İnşaat çalışmalarına başlanacak yapının bütün katlardaki alanları toplamına kaks sayısı deniyor. Peki, inşaat kaks hesabı nasıl yapılır?

'Kentsel dönüşüm için ada içi emsal transferi şart'

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin Genel Sekreteri Hakan Şişik, kentsel dönüşümün sağlıklı ilerlemesi açısından parsel birleşiminden ziyade ada içi emsal transferinin daha doğru olacağını belirtiyor.

İnşaat metrekare hesabı 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, belirlenen listeye göre inşaat metrekare hesabı 2016 nasıl yapılır?

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır Haberi

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır

İnşaat emsali ne demek?

Mimari bir proje hazırlanırken, projenin; yapılacağı arsanın imar planına uygun olarak yapılması gerekiyor. İmar planlarında, arsa üzerinde yapılabilecek yapıların türü, alanı, boyutu gibi bilgiler yer alıyor. "İnşaat emsali" söz konusu bilgiler arasında karşımıza çıkıyor. Buna göre inşaat emsali ne demek, diyorsanız yanıtlayalım.


İnşaat emsali nedir?

İnşaat emsali, bir yapının sahip olması gereken boyutlarını gösteriyor. Söz konusu inşaat emsali, yapının inşa edileceği arsanın imar planı baz alınarak hesaplanıyor. "Emsal inşaat alanı ne demek?" dedikten sonra, inşaat emsali hesabı hususuna değinelim.


İnşaat emsali nasıl hesaplanır?

KAKS (kat alanı katsayısı) olarak da ifade edilen inşaat emsali, inşaat çalışmalarına başlanacak yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına oranından hesaplanıyor.


KAKS oranı, katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil...