01 / 05 / 2024

İnşaat güvenlik ağları

İnşaat güvenlik ağları

İnşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri, 23 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte inşaat sektörü güvenlik önlemleri..

İnşaat iş güvenliği uzmanı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan ve inşaat iş güvenliğine yönelik önlemleri içinde barındıran Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabı, "İnşaat iş güvenliği uzmanı" hususuna da değiniyor...

İnşaat güvenlik ağları!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında; inşaatlarda iş güvenliği ve sağlığı için alınması gereken önlemler arasında güvenlik ağları da ele alınıyor. İşte inşaat güvenlik ağlarında alınması gereken önlemler...

Ağabeyli İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Ağabeyli İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Turizm Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Samed Taş tarafından kuruldu.

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş ne iş yapmaktadır?

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş'ün eğitim durumu nedir? Çağlar Göğüş'ün  kariyeri ve eğitim durumu nedir? Çağlar Göğüş'ün kim olduğu ve Çağlar Göğüş'ün hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Masters Danışmanlık İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Masters Danışmanlık İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Çağlar Özyürek tarafından kuruldu.

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yenigün tarafından kuruldu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Öz Bağcılar Vinç Hafriyat İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Bağcılar Vinç Hafriyat İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 20 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Bağcı tarafından kuruldu.

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden hortladı! Bu mesajı alanın Whatsapp uygulaması çöküyor!

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden ortaya çıktı. Whatsapp kullananların uygulaması çöküyor. İşte detaylar!

Çağlar Göğüş Kimdir?

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş’ün mesleği nedir? Çağlar Göğüş hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

İslam Memiş, 'Altın mı Dolar mı?' sorusuna verdiği yanıtla şaşırttı! "Dünyanın yeni gözdesi bu"

İslam Memiş yatırımcıların yeni gözdesini açıkladı: Dünya bunu konuşacak!

Çağlayan İk Danışmanlık İnşaat Gıda Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Çağlayan İk Danışmanlık İnşaat Gıda Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çağlayan İk Danışmanlık İnşaat Gıda Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Samsung uyardı! Güvenlik açığı var!

Samsung kullanıcılarını etkileyen yeni bir Android güvenlik açığı keşfedildi. Android sertifikam sızdırılırsa ne yapmalıyım?

Google'dan flaş uyarı! Milyonlarca Andoid cihazda güvenlik açığı çıktı!

ARM Mali GPU'lu akıllı telefonlar yeni güvenlik açıklarıyla karşı karşıya. Samsung'dan Xiaomi'ye tüm modeller etkilendi.

A Rota İnşaat Gıda Tekstil Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Rota İnşaat Gıda Tekstil Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasret Selen tarafından kuruldu.

İnşaat güvenlik ağları Haberi

İnşaat güvenlik ağları

İnşaat sektörü güvenlik önlemleri!

İnşaatta alınması gereken önlemler, 3 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında "Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri" başlığı altında yer alıyor.


Yönetmelikte Çatılarda yapılan çalışmalardan; İskele ve seyyar merpenlere kadar yapılan çalışmalarda alınması gereken önlemler bulunuyor.


Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri

1. Sağlamlık ve dayanıklılık

1.1. Alçak veya yüksek seviyede olan hareketli veya sabit çalışma yerleri;

- çalışan işçi sayısı,

- üzerlerinde bulunabilecek maksimum ağırlık ve bu ağırlığın dağılımı,

- maruz kalabileceği dış etkiler,

göz önüne alınarak yeterli sağlamlık ve dayanıklılıkta olacaktır.

Bu çalışma yerlerinin taşıyıcı sistemleri ve diğer kısımları yapısı gereği yeterli sağlamlıkta değilse, çalışma yerinin tamamının veya bir kısmının zamansız veya kendiliğinden hareketini önlemek için, bunların dayanıklılığı uygun ve güvenilir sabitleme metotlarıyla sağlanacaktır.

1.2. Çalışma yerlerinin sağlamlığı ve...