12 / 05 / 2024

inşaat halindeki binanın emlak vergisi

inşaat halindeki binanın emlak vergisi

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış bir ev aldığınızı düşünelim. İnşaat halindeki binanın emlak vergisi nasıl ödenir?

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

Nazilli'de inşaat halindeki apartmanı soydular!

Aydın Nazilli'de Yeşil Mahalle Kanalyolu bölgesinde inşaat halindeki 7 katlı bir apartmandan hırsızlık yapıldığı öğrenildi.

Adana'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Adana Seyhan'da, inşaat halindeki binanın boşluğuna bir kadın düştü. 4 metre derinliğe düşen kadın yaralandı.

ABD'de inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü: 3 ölü!

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü...

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Gaziantep'te inşaat halindeki bina çöktü!

Gaziantep Oğuzeli'nde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu göçük altında kalan iki işçi kurtarıldı.

Kayseri'de inşaat ustası Ufuk Akkoyun moloz yığınları arasında ölü bulundu!

Kayseri Melikgazi'de, sıhhi tesisat ustası Ufuk Akkoyun (32), 13 katlı inşaat halindeki binanın önündeki moloz yığınları arasında ölü olarak bulundu...

Kamboçya'da inşaat halinde çöken binada 4 kişi öldü!

Kamboçya'nın başkent Phnom Penh'in 170 kilometre güneybatısında yer alan Kep kasabasındaki inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 4 kişi öldü...

İnşaat halindeki dairenin birçok kişiye satılması durumunda ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Satın aldığım inşaat halindeki dairem müteahhitin değişmesi sonucunda başkasına satıldı. Dava açtım Davam asliye hukuk mahkemesine gönderildi. Beş yıldır bakılan davanın sonunda verilen bu karar lehime mi aleyhime mi?' sorusunu yanıtladı.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil'de yer alan Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Rusya'da inşaat halindeki bina çöktü: 2 ölü!

Rusya Novosibirsk'te, inşaat halindeki binanın çökmesi sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti.

inşaat halindeki binanın emlak vergisi Haberi

inşaat halindeki binanın emlak vergisi

İnşaat halindeki binanın emlak vergisi nasıl ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergiyi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Vergi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Ancak satın alımın gerçekleştiği sene sonuna kadar beyanname veriliyor. İlk taksit ödemeleri ise satışın yapıldığı tarihi takip eden sene yapılıyor.


Peki, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış bir ev aldığınızı düşünelim. İnşaat halindeki binanın emlak vergisi nasıl ödenir?


İnşaat halindeki binanın emlak vergisi

Satın alınan konutun inşaatı devam ediyor ve tapu verilmemişse, alıcının yapacağı herhangi bir işlem bulunmuyor. İnşaatın...