02 / 05 / 2024

inşaat halindeki evin ekspertiz değeri

inşaat halindeki evin ekspertiz değeri

Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur? İşte yanıtı..

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

2024'te inşaat maliyetleri iki katına çıkıyor! Bakanlık resmi rakamları tek tek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Lüks inşaatta betonarme karkas evin 2023 yılı maliyeti 357 bin 312 TL iken, 2024 yılında bu rakam 637 bin 838 TL olacak.

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Bilecik'te 14 katlı inşaatın 8. katından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Bilecik Bahçelievler Mahallesi'nde inşaat halindeki bir binadan düşen işçi hayatını kaybetti...

İnşaat metrekare maliyeti 2021!

Bu yıl için uygulanacak inşaat metrekare maliyeti 2021 belli oldu. Peki, bir evin maliyeti ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

Ordu'da inşaat kazası: 1 ölü! 

Ordu'nun Altınordu ilçesinde inşaat halindeki bir binadan düşen Emre Sançar isimli işçi yaşamını yitirdi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Nazilli'de inşaat halindeki apartmanı soydular!

Aydın Nazilli'de Yeşil Mahalle Kanalyolu bölgesinde inşaat halindeki 7 katlı bir apartmandan hırsızlık yapıldığı öğrenildi.

Hatay'da inşaat halindeki binadan düşen Suriye uyruklu işçi öldü!

Hatay Hassa ilçesi 15 Kasım Mahallesi'nde inşaat halinde olan bir binanın 6. katından düşen Suriye uyruklu işçi yaşamını yitirdi.

Adana'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Adana Seyhan'da, inşaat halindeki binanın boşluğuna bir kadın düştü. 4 metre derinliğe düşen kadın yaralandı.

Kocaeli Çayırova’da inşaat halindeki bina çöktü!

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi Özgürlük Mahallesi’nde bir inşaat firması tarafından ana cadde üzerinde yapılan binanın inşaatı çöktü. Olay sonucunda ölen olmazken yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

inşaat halindeki evin ekspertiz değeri Haberi

inşaat halindeki evin ekspertiz değeri

Bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor.


Bankaların sunduğu şartlar ve aradığı kredi koşulları bankadan bankaya farklılık gösteriyor.


Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor.


Konut satın alınacak inşaat ile anlaşmalı bir banka bulunmaması durumunda, bankalar kredi kriteri olarak inşaatın tamamlanma yüzdesine bakıyor.


Kredi kuruluşları ve bankalar genellikle kat irtifak tapusu oluşmuş, ve ekspertiz raporuna göre inşaatın ortalama olarak yüzde 70'inin üzerinde  tamamlanmış olması şartını arıyor.


Eksper, raporu hazırlarken inşaattın durumuna göre belirli oranlarda puanlama yapar ve elde ettiği sonuçlara göre inşaatın tamamlanma yüzdesini belirliyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?


İnşaat halindeki bir eve...