17 / 05 / 2024

İnşaat halindeyken ev almak mantıklı mı

İnşaat halindeyken ev almak mantıklı mı

Tamamlanmamış binalardan daire almayı düşünenleri dikkatli olmaları hususunda uyaran Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri i gerektiğini söyledi.

Ev sahipleri artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor! 

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan mahkeme süreçleri sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, artık kiracıların bir önceki ev sahibini arıyor. İşte detaylar ve ev sahiplerinin yorumları...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Bauhaus inşaat yalıtım malzemeleri ne kadar? 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İnşaat ve ev malzemeleri satan Bauhaus yalıtım malzemeleri de satıyor. Bauhaus’ta yalıtım malzemeleri ne kadar? İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi….

Promer Mühendislik İnşaat Sanayi Ev Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Promer Mühendislik İnşaat Sanayi Ev Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Promer Mühendislik İnşaat Sanayi Ev Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Yüksek kiraların çözümü ev arkadaşı oldu!

Türkiye'de artan kira fiyatlarının çözümü ev arkadaşı oldu. Fakat ev sahibinin izni olmadan alt kiracı alınması halinde evden çıkarılma riski bulunuyor.

İnşaat maliyetleri ev fiyatlarını uçurdu!

Çimentoda meydana gelen fiyat artışı konut fiyatlarını olumsuz bir şekilde etkiledi. İnşaat malzemelerindeki bu artış satılık ve kiralık ev fiyatlarının 2,5 kat artmasına neden oldu.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Dumankaya mağdurları sorunun çözülmesini istiyor!

Dumankaya İnşaat'tan ev alan mağdur binlerce kişi, yaptıkları basın açıklaması ile sorunun çözülmesini istedi. Mağdurlar, yarım kalan inşaatların başlaması gerektiğini söyledi.

İnanlar İnşaat'tan ev alanlara kredi şoku!

İnanlar İnşaat’ın iflası projelerinden daire alanları ‘milyonlarca’ liralık borç yüküyle karşı karşıya kaldılar. Daire tapularını üzerine almak isteyen malikleri, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması sebebiyle yıllarca sürecek bir dava bekliyor. 

İnanlar İnşaat'tan ev alanlar ne yapacak?

50 yıllık firmanın kapısına kilit vuruldu, İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan iflas talebini açıklaması ile gündeme oturdu. Bugüne kadar 220 proje geliştiren firmanın bankalara olan borcu 215 milyon lira seviyesinde. 

Satın alınan ev ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Satın alınan ev ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?'' sorusunu yanıtladı.

İnşaat halindeyken ev almak mantıklı mı Haberi

İnşaat halindeyken ev almak mantıklı mı

İnşaat halinde daire almayı düşünenlerin, mutlak suretle arsa payı karşılığı inşaat yapım sözleşmesini detaylı incelemelerini tavsiye eden Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod şunları söyledi: “Kat karşılığı sözleşmeden doğacak ihtilaflar, direk olarak alıcıyı da etkilemekte, bir yığın mağduriyete sebep oluyor. Ev aldığınız yüklenici firmaya ödediğiniz meblağın tamamını, örneğin 300 bin TL aldıysanız, tapu harçlarında, tapu muamelesinde mutlaka ödediğiniz miktarı yazdırınız. Aksi durumda kat irtifakında arsa tapusu üzerinden satışlarda, harçlandırmalar düşük tutulduğundan, mahkemeye gittiğinizde, tapuda eğer satış fiyatı 100 bin TL gösterilmişse mahkeme davayı bu tutar üzerinden hükme bağlayabilir" diye konuştu. 


Proje lansman dönemleri, daire satın almak için en iyi zamandır!

Yatırım yapmak isteyenlerin özellikle projelerin satışa çıktığı ilk zamanları kollayarak bu zamanlar alım yapmalarını öneren Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, konut projelerinde...