04 / 05 / 2024

İnşaat harcamalarına KDV iadesi

İnşaat harcamalarına KDV iadesi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi

ABD'de gerçekleşen inşaat harcamaları, ekim ayında, yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiği kaydedildi. ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Okul harcamalarına Garanti BBVA desteği! Yetişen alıyor! Son başvuru 30 Eylül!

Bankaların müşterilerine sağladığı imkanlara bir yenisi daha eklendi. Okul harcamalarına Garanti BBVA destek oluyor. İşte detaylar!

İnşaat sektörü şokta: Yarın çimento fiyatlarına zam geliyor! Son dakika güncel çimento ve beton fiyatları...

İnşaat sektörünün temel yapı malzemeleri olan beton ve çimento fiyatlarına yarın zam geliyor. İnşaat sektörü gelen haber ile şoka girerken gelecek olan zam oranı merakla bekleniyor. Peki şu anda beton fiyatları ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar? İşte güncel beton ve çimento fiyat listesi...

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Dorçe Prefabrik Yapı - İnşaat kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor! 

Türkiye ve dünya genelinde inşa ettiği prefabrik yapılarla adından söz ettiren Dorçe Prefabrik Yapı- İnşaat - Stratejik Yönetim ve Planlama Direktörü Yücel Çebi sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

Ütopya Turizm İnşaat'ın şirket payları yakın izleme pazarına alındı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın Utopia World Hotel'in satışını gerçekleştirmesinin ardından Borsa İstanbul yönetimi tarafından, şirket payları yakın izleme pazarına alındı.

Nurol İnşaat'ın pay satışına SPK'dan onay!

Nurol GYO, ana hissedarı Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından pay satışına ilişkin olarak SPK'ya yapılan başvuru sonucunda pay satış bilgi formu, tadil metni ve KAP açıklamasını yayınladı. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19,7 arttı!

Eylül 2020'de inşaat malzemesi sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,7 arttı. İnşaat harcamaları ise üçüncü çeyrekte yüzde 30,8 artış yaşadı.

İnşaat harcamalarına KDV iadesi Haberi

İnşaat harcamalarına KDV iadesi

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılı yatırım harcamaları için vergi indirimini daha etkin uygulayacaklarını belirterek, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız." ifadesini kullandı.


Zeybekci yazılı açıklamasında, yaptıkları son düzenlemeyle mevcut yatırım teşvik sisteminin etkinliğinin artırılması yönünde önemli adımlar attıklarını belirtti.


Bu kapsamda, imalat sanayine yönelik teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacaklarını kaydeden Zeybekci, 2017 yılı yatırım harcamaları için vergi indirimini daha etkin uygulayacaklarının altını çizdi.


Söz konusu yatırımlar için vergi indirimi desteğinde uygulanan yatırıma katkı oranlarını 2017 yılı harcamaları için 15'er puan artırdıklarını belirten Zeybekci, "Vergi indirim oranlarını ve yatırım döneminde kullanılabilecek yatırıma katkı tutarının oranını yüzde 100'e çıkartarak ilave finansman kaynağı yaratıyoruz." değerlendirmesinde...