14 / 05 / 2024

inşaat için kredi

inşaat için kredi

İnşaatı devam eden ancak sermaye nedeni ile tamamlanamayan yapı inşaatları için bankaların "inşaat kredisi" paketleri bulunuyor. Peki, inşaat kredisi nasıl alınır? İnşaat kredisi başvuru koşulları nelerdir?

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Batı-Doğu Otobanı'nın inşaatı için 343 milyon dolarlık kredi!

Japonya, Gürcistan'da devam eden Batı-Doğu otobanının inşaatı için kredi verecek. İki ülke arasında 343 milyon dolarlık kredi sağlamasına dair anlaşma imzalandı.

Afganistan’da kaçırılan 15 inşaat işçisi kurtarıldı!

Afganistan’ın Vardak vilayetinin Azadhelo bölgesinde, Taliban tarafından kaçırılan 15 inşaat işçisi güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. İnşaat işçilerinin kaçırılmalarının hemen ardından Afgan ordusu tarafından kurtarıldığı belirtildi.

İnşaat işçilerinin kıdem tazminatı var mı?

Evrensel Gazetesi'nde yazan Dudullu’da çalışan bir grup gündelikçi inşaat işçisi, inşaat işçilerinin kıdem tazminatı hakkının verilmemesinden bahsetti. İşte inşaat işçilerinin o yazısı...

Leke Jeans inşaat işlerinden dolayı sıkıntı yaşıyor!

Hazırgiyim ihracatçısının finansmana erişimini sağlamak için protokol imzalandı. Bu destek, akıllara iflas erteleme isteyen Leke Jeans’i getirdi. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Leke Jeans’in inşaat işlerinden dolayı sıkıntı yaşadığını söyledi.

İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitler yapacak!

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitlerin yapacağını işaret etti.

Yeşil GYO inşaat işleri sözleşmesi feshini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformuna yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil GYO inşaat işleri sözleşmesi feshini yayınladı.

Türkiye'de özel sektörde 318 bin 87 inşaat işçisi çalışıyor!

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de alt işverende çalışan taşeron işçi sayısı 1 milyon 5 bin 254’i aşıyor. Taşeron işçilerin 419 bin 466’sı özel sektörde çalışıyor. Özel sektörde 318 bin 87 kişi ile inşaat işçisi çalışıyor.

İnşaat işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmazsa iş durdurulabilir!

Meydan Gazetesi köşe yazarlarından Dr. Mehmet Bulut iş sağlığı ve güvenliğinde risk değerlendirmesi yapılmasının önemine dikkat çekti. İnşaat işyerlerinde bu yapılmazsa işin durdurulabileceğini söyledi.

3. havalimanı için kredi anlaşmaları ne zaman imzalanacak?

Önceki gün asrın projesinin açılışına şahitlik ettik. Anadolu'nun suyu denizin altından borularla KKTC'ye ulaştı. Bugün tüm 'olmaz'cılara inat 3. havalimanı için kredi anlaşmalarının imzası atılacak

İnşaat işleri seviyesi Eylül'de 3,7 puan düştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan rapora göre, mevcut inşaat işleri seviyesi mevsimsellik etkisiyle yılın ikinci çeyrek döneminde artarken üçüncü çeyrekte mevcut işler seviyesinde gerileme başladı.

Karaöz Çepeli Göleti ve ikmali inşaat işinin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Aksu Karaöz Çepeli Göleti ve Sulaması ikmali inşaat işinin sözleşmesini imzaladı.

İnşaat sektöründe inşaat işleri seviyesi 3.7 puan düştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Eylül Ayı Sektör Raporu" açıklandı. İnşaat sektöründe mevcut inşaat işleri seviyesi eylül ayında 3.7 puan düştü.

inşaat için kredi Haberi

inşaat için kredi

İnşaat kredisi nasıl alınır?

İnşaatı devam eden ancak sermaye nedeni ile tamamlanamayan yapı inşaatları için bankaların "inşaat kredisi" paketleri bulunuyor. Bu kredi uygulamaları ile inşaatın tamamlanması için gerekli olan kredi tüketiciye veriliyor.


İnşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan krediler olarak nitelendirilen inşaat kredilerinin koşulları da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Örneğin, Halkbankasında maksimum 72 ay kredi vadesi sunulurken; Ziraat Bankası'nda 120 aya kadar vade imkânı bulunuyor. Peki, İnşaat kredisi nasıl alınır? İşte kredi başvuru koşulları..


İnşaat tamamlama kredileri

Halkbank

Konut edinme ihtiyacı için, kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan kredilerdir. Kredi kullanacak müşterinin asıl iş konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunludur.

Satın...