29 / 04 / 2024

inşaat için ruhsat nasıl alınır

inşaat için ruhsat nasıl alınır

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Cengiz İnşaat'ın Bodrum projesi için ruhsat verildi! 100 villa ve 184 odalı otel geliyor! 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum'da hayata geçireceği 100 villanın ve 184 odalı bir otelin yer alacağı proje için ruhsat verildi. İşte ayrıntılar...

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Karaman’da inşaat işçileri eylem yaptı!

Karaman’da 12 inşaat işçisi, 8 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle çalıştıkları binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.Olay, Üniversite Mahallesi’nde yapılan toplu konut inşaat alanında meydana geldi.

Bursa Nilüfer Sitesi için ruhsat alındı mı?

Nilüfer’de yıkılan ve yeniden inşaatı için müteahhitle sözleşme yapan Nilüfer Sitesi’nin izni davalıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün"Nilüfer Sitesi, ruhsatı aldı” diyordu... İşte Serkan İnceoğlu'nun Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki yazısı:

Özel inşaat işlerinde kira gelirinin vergilendirilmesi değişti!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ersun Bayraktaroğlu bugünkü yazısında Gelir Vergisi Tasarısı'nın "özel inşaat" işleri ile kira gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik hükümlerdeki değişiklikleri değerlendirdi. İşte o yazı...

Afganistan’da kaçırılan 15 inşaat işçisi kurtarıldı!

Afganistan’ın Vardak vilayetinin Azadhelo bölgesinde, Taliban tarafından kaçırılan 15 inşaat işçisi güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. İnşaat işçilerinin kaçırılmalarının hemen ardından Afgan ordusu tarafından kurtarıldığı belirtildi.

İnşaat işçilerinin kıdem tazminatı var mı?

Evrensel Gazetesi'nde yazan Dudullu’da çalışan bir grup gündelikçi inşaat işçisi, inşaat işçilerinin kıdem tazminatı hakkının verilmemesinden bahsetti. İşte inşaat işçilerinin o yazısı...

Leke Jeans inşaat işlerinden dolayı sıkıntı yaşıyor!

Hazırgiyim ihracatçısının finansmana erişimini sağlamak için protokol imzalandı. Bu destek, akıllara iflas erteleme isteyen Leke Jeans’i getirdi. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Leke Jeans’in inşaat işlerinden dolayı sıkıntı yaşadığını söyledi.

İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitler yapacak!

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, İpek Yolu üzerindeki birçok inşaat işini Türk müteahhitlerin yapacağını işaret etti.

Yeşil GYO inşaat işleri sözleşmesi feshini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformuna yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil GYO inşaat işleri sözleşmesi feshini yayınladı.

Türkiye'de özel sektörde 318 bin 87 inşaat işçisi çalışıyor!

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de alt işverende çalışan taşeron işçi sayısı 1 milyon 5 bin 254’i aşıyor. Taşeron işçilerin 419 bin 466’sı özel sektörde çalışıyor. Özel sektörde 318 bin 87 kişi ile inşaat işçisi çalışıyor.

2015 yılında villa projeleri için ruhsat başvurusu azaldı!

İnşaat firmaları bu yıl villa projeleri için ruhsat başvurusunu azalttı. Geçen yıl 15 bin 115 villa için ruhsat alınırken sayı bu yıl 10 bin 525’e geriledi. Bahçe hayali ise projelerde kat bahçesiyle giderildi.

İnşaat işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmazsa iş durdurulabilir!

Meydan Gazetesi köşe yazarlarından Dr. Mehmet Bulut iş sağlığı ve güvenliğinde risk değerlendirmesi yapılmasının önemine dikkat çekti. İnşaat işyerlerinde bu yapılmazsa işin durdurulabileceğini söyledi.

inşaat için ruhsat nasıl alınır Haberi

inşaat için ruhsat nasıl alınır

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.


Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye sadece tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gerekli oluyor.


Belediyeler veya valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi veriliyor.


Dilekçe örneği:


T.C

......... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

......... ilçesi,......................................... Cad/Sok.,..................noda, vetapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı taşınmaza yeni inşaat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 

....../......./2015

 Mal Sahibi 

 ADI-SOYADI

 T.C. Kimlik No: 

 (imza)


Eki: -Tapu örneği

 -(Vekil ise Vekaletname örneği)

 -Başvuru sahibi şirket...