02 / 05 / 2024

inşaat iskanı

inşaat iskanı

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda oturumun başlaması için iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki iskan almak için neler gerekli, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Le Chic Tarabya'nın inşaatı tamamlandı, iskan alındı!

Deniz GYO'nun geliştirdiği Le Chic Tarabya projesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen incelemeler tamamlandı ve projenin inşaatı tamamlanarak iskan alındı. 

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

İnşaat iskan ruhsatı almak için gerekli belgeler!

İnşaat iskan ruhsatı, inşaat çalışmaları tamamlanan ruhsatlı binalara veriliyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İşte inşaat iskan ruhsatı için gerekenler..

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

İnşaat iskan ruhsatı harcı 2015!

Bir yapının inşaat çalışmaların sona erdikten sonra, yapının kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat iskan ruhsatı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte inşaat iskan ruhsatı harcı 2015..

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 5 dakikada inşaat ruhsatı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara inşaat ruhsatı ve iskan belgesini web tabanlı sistem aracılığıyla sunan Mekansal Adres Kayıt Sistemi’ni ilk ve tek kullanan büyükşehir belediyesi oldu

İnşaat iskan nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır? İskan için neler gerekli?

İmar İskan Blokları, Mesa Mesken ile DKY İnşaat arasında seçim yapacak!

Ataşehir İmar İskan Blokları, kentsel dönüşüm için firma seçimi yapacak. İmar İskan Blokları'nı dönüştürmek için talip olan 4 inşaat firmasından geriye Mesa Mesken ile DKY İnşaat İbrahim Dumankaya Holding kaldı. İşte seçim tarihi...

Yakup Odabaşı: Gölbaşı'nda 5 yılda 3 bin 646 inşaat ruhsatı verildi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı 5 yıllık dönemde inşaat sektöründe de büyük canlılık yaşandığını bildirdi. Başkan Odabaşı, bu dönemde 3 bin 646 inşaat ve 1943 adet iskan ruhsatı verildiğini açıkladı.

inşaat iskanı Haberi

inşaat iskanı

İskan almak için neler gerekli?

İnşaatı biten bir binada daire sahiplerinin binaya taşınabilmesi için söz konusu yapının "Yapı Kullanım İzni" yani "İskan Belgesi"nin olması gerekiyor. Söz konusu belgenin alınabilmesi için projenin daha önceden ruhsatlı tasdiklenen projesine uygun olarak yapılmış olması gerekiyor.


Binanın projesine ve yer aldığı bölgenin imar planına uygun yapılması halinde, müteahhitlerinin bağlı oldukları belediyeye giderek İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuruda bulunurken bazı belgelerin temin edilmesi de isteniyor. Peki iskan almak için neler gerekli?


İskan almak için neler gerekli?

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur...