13 / 08 / 2024

inşaat İşletme kooperatifi

inşaat İşletme kooperatifi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okurlarından birinin sorduğu "İşletme kooperatifi tavsiye edildi. İşletme kooperatifi kurulursa üye olmak zorunda mıyız?" sorusuna yanıt verdi...

Otoskop 2 İzmir projesinin inşaatı başlıyor! 479 konutluk yeni proje!

S.S. İzmir Otoskop 2 Konut Yapı Kooperatifi'nin İzmir Gaziemir'de inşa edeceği yeni projesinin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. 479 adet konutun yer alacağı proje 259 milyon 491 bin 759 TL'ye mal olacak.

Wayout Turizm İnşaat İşletme Ve Yatırım Limited Şirketi Kuruldu!

Wayout Turizm İnşaat İşletme Ve Yatırım Limited Şirketi Sarıyer’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Emirhan Kılıç tarafından kuruldu.

Almanya'da 226 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bu senenin şubat ayında bin 529 işletme iflas açıkladı. İflaslardan en fazla 255 iflas davasıyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil toptan ve perakende ticaret sektörü etkilendi. Bunu 226 iflas başvurusuyla inşaat sektörü takip etti.

Devam eden konut inşaat projelerine İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Devam eden konut inşaat projelerinde İstihdam Odaklı İşletme Kredisi, azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vadeli kullandırılabilecek...

Galata Grup İnşaat İşletme Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Grup İnşaat İşletme Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kuş tarafından kuruldu.

Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi inşaatı hızla yükseliyor!

Afyonkarahisar'da inşa edilen Modern Sanayi Sitesi inşaatı son hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, 382 adet dükkanın kaba inşaatını 2019 sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü'nden 21.5 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından taşınmaz mal trampası anahtar teslimi inşaat yaptırılacak. İnşaat işi için ihale 13 Şubay'ta yapılacak. 

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!

Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yaparak bölgenin en hakim noktasına duvar örüp iki farklı noktada kaçak inşaat yapan Ç.S., Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi çıktı.

İstoç Yapı Kooperatifi YT Blok ince inşaat ihalesi 22 Ekim'de!

İstoç Yapı Kooperatifi, 26 bin metrekare alandaki YT Blok ince inşaatı işini kapalı teklif usulüyle ihale edecek. Tekliflerin en geç 22 Ekim 2018 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Bafra'da Arslan ailesinin inşa ettirdiği Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi'nin inşaatında son viraja girildi.

Sinop Ayancık'ta 13 milyon TL'lik arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü Sinop Ayancık'ta 13 milyon TL'lik arsa karşılığı inşaat ihalesi yapıyor. İhale 29 Mart'ta gerçekleşecek..

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nden inşaat ihalesi 12 Aralık'ta!

Erdemli Orman işletme Müdürlüğü tarafından taşınmaz mal trampası anahtar teslimi inşaat yaptırılacak. İnşaat işi içim ihale 12 Aralık'ta yapılacak..

Fas Danışma Kurulu binasının inşaatına kedi engeli!

Fas parlamentosunun ikinci kanadı Danışma Kurulu binasını genişletme projesinin inşaatının ''varis kedi'' sebebiyle durdurulduğu belirtildi.

inşaat İşletme kooperatifi Haberi

inşaat İşletme kooperatifi

Kooperatif işi karıştırır 

Kooperatifimiz tasfiyeye girdi. Bu nedenle inşa ettiği sitede yönetim oluşması gerektiğini söylediler. Biz de 130 haneli sitemizi beş bölgeye ayırıp yönetim planı hazırladık ve bila bedel çalışacak yönetim kurulunu seçtik. Ancak bunun için üyelerin beşte dördünü bulmamız gerekiyormuş. Herkese ulaşamıyoruz. İşletme kooperatifi tavsiye edildi. İşletme kooperatifi kurulursa üye olmak zorunda mıyız? • O.T. 


Sorunuz da uzundu, kısalttım, yanıtı da uzun ama onu da kısaltacağım. Öncelikle tavsiyem bir kere yanıt almakla bu işler yürümüyor. Bir meslektaşımdan devamlı yardım alın. Şimdilik yanıtım madde madde. 


a- Sizin yeni bir yönetim planı yapma ihtiyacınız yok. Madem ki siteniz yapıldı, içine girdiniz oturuyorsunuz, kooperatif de tasfiye sürecinde, demek ki sitenizde kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulu. Bunların kurulabilmesi için mutlaka tapuya yönetim planı ibraz...